Pasiunea perfectă pentru imperfect

Pasiunea perfectă - cf49918eb61e630ab74902c67625a947
Text scris de ANA
Pasiunea perfectă pentru imperfect. Am toane, am momente de beznă în care nu aud nimic, am momente în care filozofez în minte ore în şir, am excedent de bună dispoziţie şi fracturi de retard în care nu-mi amintesc cuvinte şi nu-mi găsesc logica, acţionez impulsiv, nu stăpânesc subtilitatea şi nici nu mă pricep prea bine în a ambala ceea ce spun. Nu reuşesc să-mi găsesc liniştea aia perfectă, dacă ea există. Alerg să mă ascund de banal.
 Mă îngrozeşte normalitatea. Mă enervează la culme planurile exacte. Mă întristează dureros perfecţii şi perfectele. Mi-e frică de oamenii care se prezintă impecabil. Nu-mi amintesc de când nu am mai plăcut un om „normal”. N-am excelat niciodată la capitolul socializare. De fapt, mi-a fost frică de oameni foarte prietenoşi, o frică pe care o simt şi astăzi.
   În plus, sunt incapabilă să întreţin relaţii. Nu înţeleg prea bine complezenţa. Mai ştiu că sunt îndrăgostită iremediabil de lucruri şi persoane… defecte din fabricaţie. Caut să descopăr oameni coloraţi, aceia frumoşi şi imperfecţi, combinaţia aia condimentată bine, ăia dezvoltaţi care îmi aruncă creierii în aer, care au citit pădurea în toate anotimpurile anului. Mă sperie indivizii perfecţi, mă gândesc că, la câte frustrări adună, în ziua defulării devin mai mici decât au fost vreodată. Poate e ciudat, dar caut cu disperare să găsesc defectele, alea ascunse frumos sub formă de complexitate.
Aş putea alerga zeci de kilometri şi oboseala nu ar fi aceeaşi că cea pe care mi-o da perfecţiunea întruchipată în unii. Există categoria de oameni minunaţi, mereu zâmbitori, care nu fac excese, stau frumos pe scaun, nu pun coatele pe masă, care îşi calculează exact totul, dar lipsiţi de viziune, de mister, de contur, banalitatea lor e enervantă.
Aleg să mă înconjor de imperfect, lângă el  mereu  e ceva de savurat, de dezlegat.

foto: healam.com
Pasiunea perfectă - f4519d49 c4b8 43ef 9352 c4074c61df58 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.