6 variante în care poţi ascunde patul din living

patul din living - SOFTWALL HIGH

6 variante în care poţi ascunde patul din living. Spaţiul insuficient este o problema constantă pentru mulţi dintre noi. Apartamentele prea mici în raport cu numărul membrilor familiilor noastre ne obligă adesea să folosim livingul şi în calitate de dormitor. Însă marea problema în această situaţie rămâne patul în care dormim: fie îl înlocuim cu o canapea, adesea nu foarte confortabilă, fie ne obişnuim cu gândul de a-l avea mereu la vedere.

Îţi prezint, în articolul de astăzi, 6 soluţii de amenajare care îţi vor permite să nu renunţi la patul care îţi asigura un somn atât de confortabil şi totodată să nu strici aspectul livingului, păstrându-i aspectul de camera de zi. Vei descoperi cum poate fi ascuns un pat astfel încât să nu rămână la vedere atunci când ai vizitatori.patul din living - pat mic cu perdea in dungi alb cu negru si tesaturi in dungi

  • Dormitorul ascuns de draperii

Cea mai simplă varianta este cea de montare a unor draperii în jurul patului montat în colţul livingului. În acest fel vei separă vizual zona de zi de cea destinată somnului şi nu te vei mai stresa că nu ai patul făcut atunci când prietenii sau rudele îţi vor calcă pragul fără să te anunţe. Alege fie draperii în ton cu pereţii, pentru a le ajută să se piardă pe fundalul acestora, fie unele într-o culoare de contrast, tocmai pentru a-i adaugă decorului o pată de culoare. Perdelele sau draperiile pot fi înlocuite cu panouri japoneze. Acestea se montează pe o şină din aluminiu fixată pe tavan, pot fi cumpărate gata de montaj sau pot fi realizate la comandă, din ţesătură pe care o vei alege.

  • Etajeră cu funcţie de perete

Această soluţie mi se pare a fi nu doar frumoasă şi simplă, ci şi foarte practică. Tot ce trebuie să faci este să-i aloci patului un colţ sau a extremitate a camerei (în funcţie de formă şi dimensiunea acesteia), iar apoi să-l maschezi cu ajutorul unei etajere pe care o vei putea folosi şi pentru depozitarea cărţilor, decoraţiunilor şi altor obiecte personale dragi. Cred că cea mai frumoasă alegere în această situaţie o constituie etajerele fără fund, adică cele care permit pătrunderea luminii prin rafturi.

Citeste si: Culoarea anului 2017 în bucătărie – cele mai frumoase idei!

  •  Panouri din sticlă sau policarbonat

O altă varianta de separare sau mascare a patului din living presupune montarea unor panouri din sticlă sau policarbonat în jurul patului. Panourile cu pricina nu trebuie să fie neapărat transparente, ele pot fi sablate sau chiar închise la culoare, în funcţie de preferinţe, însă trebuie să fie prevăzute cu uşi glisante care să permită accesul în spaţiul de dormit. Această soluţie este mai elegantă în viziunea unora, însă costă mai mult decât cele prezentate anterior şi nu prea poate fi realizată fără ajutorul profesioniştilor.

Avantajul pe care îl prezintă separarea zonei de dormit de restul camerei este izolarea fonică. În plus, dacă livingul este amenajat în plan deschis cu bucătăria o construcţie de acest gen ar ţine la distanţă de pat mirosurile care se degajă în timpul gătitului.
patul din living - AA hidden beds double 2 1024x563

  • Patul rabatabil integrat în mobilă de living

Această soluţie este poate una dintre cele mai elegante soluţii pe care le poţi lua în considerare atunci când vrei să te asiguri că patul din living rămâne bine ascuns pe timpul zilei. Este vorba despre ansamblurile de mobilier multifuncţional care cuprind atât spaţii de depozitare cât şi o canapea confortabilă pentru relaxarea în faţă televizorului, dar şi un pat rabatabil ascuns în spatele unor uşi. Acest tip de mobilă există şi pe piaţă din România, ba chiar unele modele sunt create şi produse chiar de către companii româneşti. Varianta despre care îţi vorbesc acum este ideală atât pentru amenajarea apartamentelor de mici dimensiuni, cât mai ales pentru amenajarea garsonierelor sau a camerelor în care locuiesc doi sau mai mulţi copii.

Citeste continuarea – Casa Dex

Foto: livingdivani.it/renovat.ro

patul din living - o FEAR facebook 150x150Citeste si: De ce ne chinuie iubirea?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite- l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.