Ce NU arătăm pe FACEBOOK? Momentele urâte de ACASĂ

pe facebook - Emma la atelier

E clar, online-ul e viitorul iar fără Facebook nu se poate. Ba se poate, doar că parcă nu ne vine să renunțăm. Pe de altă parte, dacă arunci o privire pe Facebook, ai să vezi o mare de fericire, un ocean de gânduri pozitive ( nu-i luăm în calcul pe hateri) și prea puțină sinceritate. Mă întrebam azi: Ce NU arătăm pe FACEBOOK? Momentele urâte de ACASĂ

Nu e foarte complicat să înțelegi de ce simțim nevoia să arătăm lumii doar lucrurile și oamenii faini  de la noi de acasă. Doar nu o să spui public când te-ai certat cu soțul, nu o să spui când ai întors casa cu fundu’n sus în timp ce căutai cheile ascunse de pitic sau când te-a scos din minți propria mamă. Logic, spațiul virtual este locul unde vrem să dăm și să găsim lucruri pozitive. Cum evoluează o relație pe Facebook?

Totul a pornit de la un like și un comentariu care te-a făcut să zâmbești. Sună atât de banal și totuși e atât de adevărat. Sunt o grămadă de relații care au început așa. Chiar și tânăra noastră istorie d’amour a început așa. El a comentat, eu am zâmbit și ne-am „nenrocit” definitiv la scurt timp după. A apărut mai apoi și  Idris, așa că  tabloul a fost complet. Oricum, iubirea în epoca virtuală nu mai are timp să aștepte. Vrem să facem cunoștință, să vedem dacă suntem compatibili și să stabilim rapid dacă ne asumăm responsabilități pe termen lung.

Rămân la părerea că rețelele sociale sunt un bonus, de la iubire până la business. Asta dacă știi să le folosești cu cap. Nici online-ul, nici relațiile nu-s perfecte. Și hai că în materie de web, tot mai găsești un pluggin. Când vine vorba de relații, eu nu cred în cele perfecte. N-am întâlnit până acum! În ce cred când e vorba de iubire?

  • Cred în relațiile care se cern, ca făina …prin sită
  • Cred în relațiile care au momente de criză, dar le depășesc
  • Cred în partenerii care își spun lucruri, chiar dacă doare
  • Cred în puterea tămăduitoare a îmbrățisării
  • Cred în asumarea de roluri
  • Cred în alternanța la guvernare
  • Cred în complementaritatea partenerilor
  • Cred într-o viață sexuală sănătoasă
  • Cred că ne distrăm mai tare împreuna

Și totuși…Ce NU arătăm pe FACEBOOK?

Momentul de criză –  Cel mai adesea nu spunem că suntem într-un punct complicat al relației. Preferăm fie să nu spunem nimic, fie punem o serie de citate care transmit ceva sau pur și simplu părem fericiți. De ce? Pentru că nu avem soluții și spunem mereu că o să fie bine. Cumva wall-ul nostru de pe Facebook este un fel de panou al dorințelor. Unele se împlinesc, alte nu!

Lacrimile unuia dintre noi – Societatea ne-a învățat să fim duri. Să nu cumva să ne arătăm vulnerabilitățile. Uneori nu avem curaj să vorbim nici măcar cu prietenii, darămite pe Facebook. Ne este rușine să recunoaștem față de noi și față de alții că suntem nefericiți. Dacă totuși îți faci curaj să spui că lucrurile numerg între voi, ai grijă la oportuniști. Imediat vor intra pe fir. Ești victima perfectă!

Violența –  Pe aia o ascundem foarte bine. Deși nu înțeleg cum pot să trăiască în filmul ăla, unele femei preferă să pară în continuare fericite, deși dacă le dezbraci ai să găsești vânătăi suspecte. Nu vor recunoaște public că au ales să accepte un partener agresiv.Oare ce primesc la schimb? Merită ?

Infidelitatea –  Arareori recunoaștem public că am fost umiliți. Dacă ai aflat că partenerul tău a călcat strâmb, nu vei face acest anunț care îți pune coarne. Infidelitatea rămâne în continuare una dintre multele rufe murdare pe care l spălăm mai rar…în public! Și e bine că e așa…

Confuzia – Când suntem în fața unei decizii dificile, ne blocăm. Ne uităm la Facebook și nu mai putem să fim „definiția fericirii”. Alegem poze care dau de înțeles că ceva ne macină sau că nu totul e magic în Paradis.  În fond, căutăm o soluție! Poate ea să vină de pe Facebook sau o găsim tot în NOI?

pe facebook - 899f7a25 005a 4624 84c5 4fd1277a5928 150x150

Citeste si: Vrei să îți deschizi un BLOG? Uite ce TREBUIE să știi

Ai si tu o poveste despre copilarie? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.