Cea mai simplă rețetă de pepeni murați

pepeni murați - pepeni mura  i

Vrei să pui pepeni la murat pentru iarnă? E adevărat că sunt foarte gustoși. Ideea este să ai grijă cum alegi pepenii, să nu ratezi nicio etapă din rețetă și iarna poate să vină. Ai săa i cei mai delicioși pepeni murați. Toate vecinele te vor nvidia! Uite: Cea mai simplă rețetă de pepeni murați

Cum alegi pepenii?

Pentru a pune pepenii la murat, trebuie să fii foarte atentă ca pepenii să fie de mărime mijlocie sau chiar mici, să nu fie moi, să nu aibă lovituri și să îți încapă în borcan.

Ingrediente:

  • pepeni roșii
  • mărar uscat( crenguțe)
  • țelina uscată ( frunze)
  • frunze de dafin
  • miere de albine
  • sare de mare (800 g –  10 l apa)

Primul pas este să verificăm pepenii și să îi spălăm bine. Ca saramura să îi pătrundă  bine ar fi de preferat să îi înțepați din loc în loc. O poți face cu un ac mai mare sau cu vârful unui cuțit subțire. Atenție să nu se crape!

Urmează pregătirea borcanului. Alege unul gros, special pentru murături, asta ca să nu ai vreo surpiză la final și să crape. Pe fundul borcanului punem  dafinul, crenguțele de mărar și orice alte condimente vă mai plac vouă. Nu exagerați, că altfel o să aveți prea multe gusturi și o să fie ciudat.

După ce ați ornamentat fundul borcanului, așezați încet pepenii, unii peste ceilalți și la final puneți peste ei o greutate, eventual peste un fund de lemn sau peste un opritor special pentru murături. Lăsați să stea așa.

Saramura, cea mai importantă etapă din rețetă se face cu 10 litri de apă curată, în jur de 800g de sar de mare. Topim sarea prin amesteacare cu lingura și punem peste pepeni până se acoperă complet. Pentru ca saramura să fie limpede și să nu cumva să se mucegăiască pepenii,  scoateți timp de o lună spuma care se „naște” a suprafață. Pepenii vor fi murați după 50 de zile, maxim 2 luni. Spor la murături!

foto: bucatarul.tv

pepeni murați - Zacusc   MAGIC   150x150 1Citeste si : Zacuscă MAGICĂ, ca la mama acasă

Ai si tu o reteta pe care vrei sa o faci cunoscuta? Trimite-o la: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.