Pericolul ascuns din tocătoarele de bucătărie

Pericolul ascuns din tocătoarele de bucătărie - original natural edged oilve wood chopping board

Pericolul ascuns din tocătoarele de bucătărie. Este foarte important să menţineţi tocătoarele şi planşele de lucru curate, datorită faptului că acestea intră în contact cu alimentele pe care urmaţi să le consumaţi.

Dacă nu sunt curăţate corect riscaţi să vă îmbolnăviţi datorită potenţialei contaminări cu diverse microorganisme ce se pot transmite alimentelor.

Ce e de făcut?

  • Spălaţi suprafaţa de lucru/planseta de lucru înainte să începeţi prepararea alimentelor;
  • Spălaţi foarte bine planşeta de lucru după ce a intrat în contact cu carnea crudă, inclusiv carnea de pasăre, pui sau ouă crude;
  • Nu puneţi alimente gata de consum (salatele, pâinea sau fructele) pe o planşetă sau un tocător, care a intrat în contact cu carnea crudă, dacă nu le-aţi spălat corespunzător în prealabil.
  • Dacă aveţi maşină de spălat vase, utilizarea acesteia la curăţarea tocătoarelor de plastic este un procedeu foarte eficient.
  • Altfel, spălaţi tocătoarele cu apă fierbinte şi detergent de vase.

Sursa: DeStiut

Foto: notonthehighstreet.com

Pericolul ascuns din tocătoarele de bucătărie - pizapCitește și: Planifici sa-ti renovezi casa? Iata 10 sfaturi de care trebuie sa tii cont

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.