Pericolul din produsele de frumusete!

- 130652610331

Ca sa incep bine ziua de luni. Citesc pe realitatea .net -Cele mai periculoase substanţe din produsele de frumuseţe.

Si ma apuca groaza. Tinand cont ca, prin natura meseriei, ma machiez aproape in fiecare zi, mai putin weekend. E de bine, nu? No comment!

Substanţe periculoase din produsele de îngrijire şi înfrumuseţare

  • Parabeni – sunt folosiţi drept conservanţi în foarte multe produse, în special în loţiuni şi creme, dar şi în deodorante sau şampoane, de exemplu. Sunt cancerigeni, produc tulburări endocrine şi toxicitate reproductivă.
    - 13065261033foto: look940.blogspot.com

 

  • Ftalati – sunt folosiţi în produsele cosmetice pentru a oferi flexibilitate şi textura. Se găsesc cel mai adesea în ojă, în parfumuri, loţiuni şi fixativ pentru par şi duc la dereglări ale sistemului endocrin, afectează ficatul, plămânii şi rinichii şi sunt cancerigeni.
  • Triclosan – este folosit ca antimicrobian cel mai adesea în paste de dinţi, săpunuri antibacteriene şi deodorante. Afectează tiroida şi nivelul de hormoni din organism, este iritant pentru piele şi contribuie la apariţia bacteriilor rezistente la antibiotice.
  • SLS – urile – se găsesc în aproape toate produsele de îngrijire personală, fiind agenţii care produc spumă. Îi găsim în şampoane, gel de duş, mascara, tratamentele pentru acnee. Sunt iritanţi pentru piele, ochi şi plămâni, iar în combinaţie cu alte chimicale devin cancerigeni.
  • Formaldehidă – substanţă folosită în produsele cosmetice pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Este cancerigenă, produce reacţii alergice şi afectează sistemul imunitar. O găsim în lacurile de unghii, loţiunile de duş, şampoane şi balsamuri de par, farduri, tratamente pentru întărirea unghiilor.

 

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.