„Pink Star„ – cel mai mare și scump diamant din istorie

Pink Star - giphy 2

„Pink Star” – cel mai mare și scump diamant din istorie Când a spus celebrul „Diamonds are a girl’s best friend„, Marylin Monroe nici nu știa câtă dreptate are. La fel cum nu știa că, peste ani, unii oameni vor fi martorii unui eveniment istoric, anume licitația pentru cumpărarea celui mai mare diamant din istorie, „Pink Star”

Citește și: Guvernul decontează salariul minim pe economie pentru ucenici și stagiari

Pink Star - pinkstar 300x200„Pink Star” a fost extras dintr-un diamant brut de 132,5 carate, ce a fost descoperit în Africa, în 1999. Pentru a ajung la forma sa actuală, de 59,60 de carate, a fost nevoie de o prelucrare de aproape 2 ani de zile. la finalul acestei prelucrări a fost obținută o piatră ce este recunoscută oficial de cei de la Institutul Geologic Național din America ca fiind cel mai mare diamant din clasa sa: „Internally Flawless Fancy Vivid Pink”.

Licitația care va avea loc la începutul lunii aprilie și care va avea un preț de pornire de 60 de milioane de dolari, nu este prima în care regăsim diamantul „Pink Star”. El  a mai fost vândut o dată, în 2013, la Geneva, pentru suma de 83 de milioane de dolari, dar câștigătorul nu a achitat suma.

Sursă știre: Agerpres.ro

Pink Star - pizapCitește și: Graviduţă cool – poartă-ţi burtica la modă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.