Nu ne place adevărul!

adevăr - zeicescu25iulie 1024x683

Nu ne place adevărul! Nu ne place adevărul, nu ne place să ne pună cineva o oglindă în faţă. Ne ruşinăm de ale noastre vulnerabilităţi, dar ne lăsăm prinşi în negări şi sentimente confuze. Ca să nu greşim şi mai tare devenim siguri că realitatea noastră e cea corectă. Poate că e, poate totuşi nu e.

Nu ne place adevărul pentru că el ne arată, punctual, ce avem de schimbat. Atunci când noi ştim mai bine cum e, când ne spune altcineva că am cam uitat de noi, atunci e complicat. Nu ne place adevărul, mai ales atunci când nu avem forţa necesară să facem o schimbare. De fapt, toate lucrurile simple ne par complicate, în acele zile.

Aşa cum e viaţa, atât de simplă…şi totuşi atât de greu de dus uneori. Ne împiedicăm în propriile şireturi şi ne apucă lamentarea. Ce e lamentarea? Dor o rămânere în zona de confort, atât!

Citește și: Imaginea zilei – Jennifer Lopez, super sexy de ziua ei!

Nu ne place adevărul pentru că undeva în noi s-a stins o lumină, poate cea mai importantă, a celui mai constructiv sentiment…iubirea de sine. Fără ea, nu ai ce să faci, nu ai cum să rezişti, nu ai cum să spui DA…frumosului din viaţă. Când nu te mai iubeşti -tu pe tine- e începutul sfârşitului, iar drumurile vieţii îţi vor părea şi mai greu de parcurs.

Nu ne place adevărul pentru că ne place perioada de negare. Ne place atât de tare încât stăm şi lâncezim acolo, fără şansă să ieşim. Nici nu vrem, e mai simplu aşa. Oare? Negarea presupune că nu vrei să lupţi, asta e clar. Negarea e duşman, nu prieten, te ţine închis în zona de comfort!

Nu ne place adevărul pentru că frica ne face să ne blocăm, adânc, acolo, în noi. Blocajul ăla n-are cum să dispară decât dacă vrei şi simţi să scapi de toate lucrurile câte îţi par imposibil dr rezolvat. În sine, orice problema are o rezolvare!

Nu ne place adevărul nici când cineva ne scutură”ecosistemul”, cu blândeţe, răbdare sau abrupt. Dă-mi Doamne prieteni care să îmi spună adevărul…oricât de tare doare.

De ce cred în adevăr, chiar dacă doare? Pentru că durerea aia o să te facă să te mişti, să schimbi, să alergi iar după fluturi. Doar aşa ai să rămâi viu într-o lume pe care ţi-ai construit-o ca o închisoare. Indiferent care îţi este păcatul, viciul sau problema, există o soluţie. Nu te încarceră singur(a), acceptă adevărul!

Sursă foto: Fotograv

adevăr - emma24iulie 150x150Citește și: Dacă am aduna toţi bărbaţii într-unul singur?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.