Plantele de apartament – cum să le păstrezi sănătoase!

plantele - Plante de apartament 533x330

Plantele de apartament – cum să le păstrezi sănătoase! Multe dintre noi au o plăcere deosebită în a admira florile, din acest motiv aplicând ideea florilor de apartament. Nu de puţine ori s-a întâmplat, însă, ca florile nu o ducă tocmai bine şi nu ştii din ce cauză? Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de florile tale de apartament.

1. Nu le înecaţi!

Amintiţi-va întotdeauna că, la fel că frunzele, rădăcinile plantelor au nevoie de aer. Dacă pământul va fi îmbibat de apă perioade lungi de timp, s-ar putea că majoritatea plantelor să moară! Învăţaţi să udaţi plantele regulat pentru a evita acest lucru.

2. Respectaţi perioada lor de odihnă

Începătorii sunt adesea surprinşi când află că aproape toate plantele intră în perioada de „hibernare” în timpul iernii. Acest lucru presupune mai puţină apă, mai puţin îngrăşământ şi mai puţină căldură comparativ cu perioada de creştere activă.

3. Acceptaţi pierderea plantelor de sezon

Multe dintre plantele primite în dar (crizanteme, gloxinia) vor muri în câteva săptămâni dacă nu vor fi plantate în grădina, indiferent de cât de multă atenţie le veţi da.

4. Păstraţi umiditatea ridicată

Atmosfera locuinţei, mai ales iarnă, este uscată precum cea a deşertului. Învăţaţi să creşteţi umiditatea pulverizând apă pe frunze sau folosind vaporii. Că doar ştiţi care e cel mai bun prieten al plantelor de interior, nu?

5. Trataţi urgent eventualele boli ale plantelor

Experţi sau începători, mai devreme sau mai târziu veţi avea de-a face cu bolile şi paraziţii plantelor Dvs. Dacă starea de sănătate a unei plante nu este bună din cauza unei fertilizări inadecvate sau a unei substanţe chimice, o puteţi îngriji imediat. O infestare trebuie tratată cu produse potrivite. Eventualele carenţe de substanţe nutritive le vom remedia cu ajutorul îngrăşământului potrivit. Cu alte cuvinte, învăţaţi să recunoaşteţi simptomele şi nevoile plantelor Dvs.

Sursă foto: diete-sănătoase.ro

Citește continuarea pe livrarefloribucurești.ro

plantele - casaiarna 150x150Citeste si: Pregătește casa pentru iarnă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.