Pneumonia la copii – simptome și tratament

pneumonia - copilbolnav2

Pneumonia la copii – simptome și tratament. Pneumonia este o boală ce poate afecta persoanele de orice vârstă din cauza răcelilor repetate şi netratate sau tratate acasă, cu nepăsare. În ziua de azi, tot mai multe persoane se îmbolnăvesc de pneumonie, fie din cauza timpului rece, a bacteriilor sau a nepăsării.

Pneumonia este o boală inflamatorie a plămânilor, cauzată de o infecţie cu virusuri, bacterii, paraziţi sau alte microorganisme. Afecţiunea poate apărea la unul sau la ambii plămâni şi poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate, în cazul în care copilul are un sistem imunitar slăbit sau suferă şi de alte boli severe.

Simptome ale pneumoniei la copii

Simptomele pneumoniei depind foarte mult de vârsta copilului şi de cauza bolii (dacă este virală, bacteriană sau are altă etiologie). În funcţie de microorganismele care declanşează boala, simptomele se pot manifestă diferit.

Principalele simptome ale pneumoniei întâlnite la copii sunt:

– febra (care creşte cu rapiditate);

– dificultăţi de respiraţie (respiraţii rapide şi dificile – muşchii intercostali se trag spre interior când copilul respiră, iar coastele sunt uşor vizibile);

– tuse persistentă

– vărsături;

– stare de iritabilitate şi oboseală accentuată;

– dureri în piept (în special în timpul tusei).

Cei mai mulţi copii bolnavi de pneumonie au un apetit alimentar extrem de scăzut, care poate îngrijora serios părinţii. Cel mai important este să se asigure hidratarea copiilor, pentru a se preveni complicaţii serioase, care pot pune în pericol viaţă celor mici.

Sursă foto: tati.ro

Citește continuarea pe copilul.ro

pneumonia - pleurezia 150x150Citeste si: Pleurezia – apa la plămâni

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.