Portocalele – reginele anotimpului rece

portocalele - portocale 1024x573

Portocalele – reginele anotimpului rece. Când cineva te roagă să îi desenezi imaginea perfectă a unei zile de iarnă, din ea nu vor lipsi, niciodată, două elemente: zăpada și portocalele.

Cum despre zăpadă nu putem vorbi încă, să ne ocupăm puțin de portocalele care fac atât de mult bine și în forme atât de variate. Foarte iubite de atleţi, portocalele sunt uşor digerabile şi oferă o “explozie” de energie. Nutriţioniştii chiar recomandă una-două portocale pe zi pentru a te bucură de energie întreagă zi. Portocalele nu-ţi oferă numai energie. Ele au şi alte beneficii pentru starea de sănătate.

Iată 10 dintre ele:

1. Previn cancerul
Portocalele sunt bogate în substanţe care apară organismul de multiple forme de cancer, inclusiv cancer de piele, plămâni, sâni, stomac şi colon. De asemenea, un studiu recent realizat în Japonia relevă faptul că vitamina A din portocale previne apariţia cancerului la ficat.

2. Previn bolile renale
Sucul de portocale reduce riscul apariţiei bolilor renale şi a pietrelor la rinichi.

3. Reduc colesterolul
Bogate în fibre solubile, portocalele sunt indicate pentru reducerea colesterolului. Beneficiile se extind şi asupra sistemului cardiovascular întrucât potasiul, un electrolit mineral conţinut de portocală, contribuie la bună funcţionare a inimii.

4. Previn bolile
Vitamina C din portocale protejează celulele de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt principala cauza a bolilor cronice precum cancerul sau bolile cardiovasculare. De asemenea polifenolii din portocale protejează împotriva infecţiilor virale.

Sursă foto: bzi.ro

Citește continuarea pe Sfatulpărinților.ro

portocalele - moringa 150x150Citeste si: Moringa, planta mracol prea puțin cunoscută

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.