Portofelul, bijuteriile sau SUFLETUL?

bijuteriile - a 13390

Articol scris de Ionuț Iancu Portofelul, bijuteriile sau SUFLETUL? Încă din cele mai vechi timpuri, omul a căutat să îi ofere femeii iubite cele mai frumoase bijuterii, pentru a intra în graţia ei. Ca atare, putem spune, fie doar şi în glumă, că bijuteriile reprezintă cea mai veche formă de mită acceptată, fără de care nu ştiu cum am fi evoluat noi ca societate.

V-aţi întrebat vreodată oare cum ar fi fost relaţia dintre cele două sexe dacă nu existau aceste monede de schimb, cum ar fi florile, bijuteriile, banii? În ziua de azi pare de-a dreptul incredibil că, în alte vremuri, în relaţia dintre bărbat şi femeie au contat mai mult vorbele, sentimentele, faţă de orice altă formă de bunuri materiale. Şi că relaţiile din acele vremuri erau mult mai solide, tocmai pentru că prima sentimentul în faţa banului.

Azi, dacă nu cheltui câteva mii de euro pentru a satisface pretenţiile domnişoarei, poţi fi sigur că în curând aceasta îşi va căuta alinarea în alte portofele, pardon, braţe. Şi dacă tot suntem la momentul unor mărturisiri, trebuie să recunosc că eu am dezvoltat o adevărată imunitate faţă de acest gen de femei, adevăraţi rechini materiali, care sub zâmbetul lor inocent îşi stabilesc planul de atac pentru a fi cât mai mulţumite financiar. Ce să-i faci, sunt unul din cei care încă mai cred în romantism.

Da, fără doar și poate că gesturile de alint, răsfăț, de a oferi cadouri persoanei iubite sunt nu doar frumoase, ci absolut necesare. Însă am ajuns la extreme, unele aproape de o tristețe înfiorătoare, în care o relație este condiționată doar de materialism. Pe principiul: Vrei un pupic? Sari și tu cu un inel ! Ai cam vrea să…? Deschide cardul, am nevoie de bijuteriile alea, căci și eu deschid picioarele. Bun, dacă așa vrei să fii, nu te împiedică nimeni să o faci.

Dar nu am nici cel mai mic dubiu că la un moment dat, inclusiv genul ăsta de femei vor conștientiza că orice lucru material are o durată de viață mai lungă sau mai scurtă, dar ce te faci cu sufletul? Ce te faci cu singurătatea aia care te întâmpină de fiecare dată când ajungi acasă? Are și cardul de credit defectul lui, nu are brațe, nu are voce, nu știe să facă nimic.

Și mereu va rămâne dilema asta: iubirea sau foamea de bani? Portofelul sau sufletul? Fericire sau rate?

Sursă foto: Ele.ro

bijuteriile - broken heart hd wallpaper 768x441 1 150x150Citeste si: De ce când IUBIM suntem proști?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.