Nu poți dansa TANGO cu oricine. Cum nu poți face dragoste cu oricine

tango - 1036701 bigthumbnail

tango - am Cancer 2 150x150Articol scris de Iancu Ionuț Nu poți dansa TANGO cu oricine. La fel cum nu poți face dragoste cu oricine.  Atunci când spui tango, spui cel mai frumos dans. Spui iubire, spui senzualitate, erotism. Cineva spunea că tangoul este modalitatea prin care doi îndrăgostiți pot face dragoste în public fără ca lumea să se prindă de asta. Și nu suntem departe de adevăr.

Pentru mine, tangoul poate fi redus la un singur moment, la o singură scenă. Este vorba de filmul „Parfum de femeie„ cu Al Pacino în rol principal. Iar alături de el, avea să își facă loc definitiv în inimile oamenilor partenera celui mai incredibil tango dintr-un film, Gabrielle Anwar. Cea care avea să recunoască, peste ani, că: „Nici acum nu îmi revin după acel tango dansat cu Al Pacino. Degetul de la picior mi s-a vindecat, inima nu„. O declarație superbă, care vorbește atât de mult despre profunzimea unui dans.

Nu poți dansa tango cu oricine. La fel cum nu poți face dragoste cu orice. Sex da, dragoste nu. În tango e vorba despre simțuri, despre cunoașterea partenerului până la cele mai intime detalii. Să ai capacitatea să faci mișcările perfecte. Să te sincronizezi cu ea, să știi când e momentul să o conduci cu un pic de forță, sau când să îi oferi posibilitatea de a fi ea în lumina reflectoarelor, ea și senzualitatea ei. Iar tu să îi fi susținerea din umbă.

Cam așa e și cu dansul numit viață. Ai nevoie lângă tine de acea parteneră cu care să îți poți sincroniza perfect pașii. Care să știe să îți fie alături, pe care să știi să o lași liberă, știind că e a ta. Și cu care să fii în stare să pui în scenă, de fiecare dată, acel dans care să rămână ca o amprentă în viețile voastre.

De ce am vrut să vă aduc aminte de tango? Pentru că în perioada 10 – 17 septembrie, Mediafax.ro ne informează că o să fie Săptămâna Europeană de Tango, în România, cu evenimente la București și Bușteni. Se vor organiza cursuri gratuite de tango, proiecții de filme, demonstrații și expoziții, toate reunite sub denumirea de Tango 4 All. Un eveniment pe care iubitorii acestui dans și nu numai, nu ar trebui să îl rateze.

tango - Book Lovers Good Lovers 1 768x432 150x150Citeste si: În fiecare LALEA ALBĂ am să te caut pe tine

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.