Poveste de Crăciun

Crăciun - sadcraciun 1024x692

Articol scris de Elisabeta Pancea. Poveste de Crăciun. Poveștile de Crăciun sunt minunate, întotdeauna vor avea farmecul lor aparte, începand cu zăpada, renii ce-l aduc pe Moș cu sania roșie încărcată cu cadouri, copii ce adorm pândind venirea moșului și sclipiri la fiecare geam.
De la filme de Crăciun precum “Singur acasă”, cu năzbâtiile micuțului Kevin, “Harry Potter” care in fiecare an pleacă la Hoghwarts alaturi de prietenii lui sau “Dorință de Crăciun” unde familia e cea mai importantă, oamenii își adapă sufletele cu imagini frumoase, ce aduc dorința de a oferi si bucuria de a vedea zâmbete.
Totuși, în viața de zi cu zi putem întâlni povestea ce ne-a marcat copilăria și a fost o lecție pentru unii. Trista poveste “Fetița cu chibriturile” se întâmplă tot mai des. De la târgurile de Crăciun pline de bunătăți și până la reclamele tv, copiii văd ce înseamnă cadourile, fericirea de Crăciun. Însă in ochii celor ce viața nu le-a oferit un trai mai bun l, tristețea și lacrimile din perioada sărbătorilor sunt la ordinea zilei.
Atenția lor, care până acum era îndreptată către micile frumuseți din natură, pui de pisici, flori sau zăpadă, ajunge să fie atrasă de brazii falnici, frumos împodobiți, ce sclipesc datorita bretelei, la ceamurile caselor. În vitrine, jucăriile ce mișcă parcă singure, păpușile ce vorbesc si mașinile în miniatură după ultimul model apărut pe piață le fură ochii si inima.
Mămicile îi trag de mână, in timp ce sufletul e îndurerat de neputința. Nu are bani să-i cumpere nici măcar o acadea, chiar dacă îi primite ca în acest an va fi bine.
Copilul, cu inima frântă și mărgele de diamant în ochii, cu obrajii roșii, pleacă fără vreo ripostă. Au pâine, asta e bine.
Cu mâinile tremurânde, trudite de munca de o viață, un bătrânel  scormonește după ultimii bănuți mărunți prin buzunare. Nimeni nu-l vede, nimeni nu-i simte durerea. Când alții își umplu plasele cu mâncare ce uneori rămâne neatinsă în frigider, acest om vrea doar o pâine.
Nu-i poți ajuta pe toți, dar dacă fiecare ar întinde o mână de ajutor când vede durerea din ochii sărmanilor, oceanul creat din lacrimi ar fi înlocuit de o câmpie cu flori din zâmbete.
Crăciunul n-ar mai fi o sărbătoare a dorințelor neîmplinite ce sting credința, ci o placere de a dărui. Măcar acum, dacă în restul anului instinctele sunt canalizate pe preconizarea sezonului de reduceri. Atunci, Crăciunul ar fi despre nașterea Domnului și renașterea aproapelui. Despre iubire pentru oricine și viață împodobită cu gânduri bune. Si poate ar ninge.

Sursă foto: theoptimistinme.files.wordpress.com

Crăciun - image1 150x150Citeste si: Ce să faci ca să îţi meargă bine de Crăciun

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.