Premierul elen Alexis Tsipras a demisionat. Grecia organizează alegeri anticipate în septembrie

- alexis tsipras1 1024x682

 

‘Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie și-a atins limitele. Acum, poporul trebuie să se pronunțe. Voi, prin votul vostru, veți decide dacă v-am reprezentat curajos în fața creditorilor, dacă acest acord (cu creditorii) este de ajuns’, a spus Tsipras într-un mesaj televizat.

- alexis tsipras

credit foto: politik.md

„Suntem obligați să respectăm acordul, dar ne vom lupta să atenuăm consecințele adverse”, a adăugat el, subliniind că nu a obținut acordul pe care și l-a dorit, dar că acesta este cel mai bun în condițiile date.

„Voi încerca să obțin votul poporului grec pentru a conduce țara și pentru a continua programul nostru de guvernare”, a mai declarat Tsipras, precizând că are „obligația morală” de a pune ceea ce a făcut la judecata poporului.

El și-a înaintat demisia președintelui grec și a cerut ca alegerile anticipate să fie organizate cât mai repede posibil.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a demisionat pentru a permite organizarea de alegeri parlamentare anticipate în luna septembrie.

Potrivit postului public de televiziune din Grecia (ERT), alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 13 sau pe 20 septembrie, înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate pe care Alexis Tsipras le-a convenit cu Grupul Bruxelles (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate şi Fondul Monetar Internaţional).

citeste continuarea pe realitatea.net

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.