Principele Nicolae, exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

- 231 150229001

Nepotul regelui Mihai, Nicolae ramane fara titlul de Principe al Romaniei. Este anuntul acestei zile. Ce se ascunde in spate, nu stiu. Mi-ar placea insa sa aflam candva. Cert este ca informatia suna asa: „Principele Nicolae este exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. „- 231 15022900

foto: realitatea.net

Iata comunicatul oficial:

„Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills este fiul principesei Elena şi nepotul regelui Mihai. Prinţul s-a stabilit în România în luna septembrie 2012.

sursa: realitatea.net

- Principele Nicolae

- printul nicolae vine la uvt timisoara

foto: satmareanul.ro/ banatulmeu.ro

 

 

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.