Probleme medicale ale copilului de care e bine să știi!

copilului - copil bolnav 01 85e2875e83 530x350

Probleme medicale ale copilului de care e bine să știi! A fi părinte nu înseamnă numai bucurie, sentimente de împlinire ca om. Aduce cu sine și grijile inerente față de sănătatea copilului, stările de agitație la cele mai banale simptome.

Tocmai de aceea este bine să știi care sunt cele mai frecvente probleme medicale ale copiilor și cum să le faci față.

1. Febra

Dacă temperatura corpului este mai mare de 37,5 grade Celsius, vorbim de febra. Pentru a reduce temperatura, ţine copilul la răcoare, dezbracă-l, chiar până la lenjerie dacă este nevoie, şi încurajează-l să bea multe lichide.

Orice temperatura mai mare de 38 grade (când copilul are sub 3 luni) şi mai mare de 39 de grade (la copii între 3 şi 6 luni) trebuie să te alarmeze şi să ceri de urgenţă ajutor medical specializat. Indiferent de vârstă copilului, dacă acesta prezintă semne de epuizare, este moale şi nu răspunde la stimuli, sună de urgenţă la Salvare.

2. Înţepături/muşcături de insecte

Reacţiile copiilor la muşcăturile/înţepăturile de insecte sunt foarte variate. Semnele unui şoc anafilactic (atât la copii, cât şi la adulţi) sunt respiraţie şuierătoare sau dificultăţi de respiraţie, iritatie severă pe aproape toată suprafaţă corpului, umflarea severă a buzelor, limbii şi ale fetei. Sună imediat la Salvare dacă observi aceste simptome. Aplică o compresă rece pe zona afectată. Un gel cu aloe vera poate reduce mâncărimea. Înainte de a folosi orice produs de tip antihistaminic, cere sfatul medicului sau farmacistului, mai ales dacă cel mic are sub doi ani.

În cazul întepaturilor de albina, calmează copilul şi îndepărtează acul. Apucă acul cu vârful unghilor sau cu ajutorul a două cărţi de credit puse de o parte şi de altă a acului. În acest fel nu rişti să apeşi sacul de venin care să împingă şi mai multe toxine în corpul copilului. Acoperă zona cu comprese cu apă rece.

Dacă cel mic are mai puţin de 3 luni, cere sfatul medicului pentru a-ţi recomandă cel mai bun antiinflamator sau împotriva durerii pentru el.

3. Opăriri şi arsuri

Indiferent cât de atent eşti, accidente de genul acesta se pot întâmplă oricui. O cafea fierbinte lăsată pe masă preţ de câteva secunde poate deveni un pericol iminent. Primul pas pe care trebuie să-l faci în caz de opărire este să ţii zona afectată sub apă călduţă preţ de 30 de minute. NU încerca să scoţi orice piesă vestimentară care pare lipită de corp.

În cazul arsurilor se procedează la fel. Se răcoreşte zona afectată, apoi se acoperă arsură cu o pungă de plastic foarte curată. Sună medicul şi cere-i sfatul în ceea ce priveşte un medicament antiinflamator şi împotriva durerii (mai ales dacă cel mic are mai puţin de 3 luni). NU aplică creme pentru că acestea vor atrage praful şi mizeria. NU sparge blisterele care se formează, întrucât se pot suprainfecta.

Dacă arsurile sunt mai serioase sună la Salvare!

Sursă foto: universulpărinților.ro

Citește continuarea pe Sfatulpărinților.ro

copilului - brigitte bardot 2 150x150Citeste si: [VIDEO] Frumusețea femeilor din Franța în ultimii 100 ani!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.