Profesori în nimicuri, repetenți în iubire.

iubire - Love on Chalkboard

iubire - am Cancer 2 150x150Articol scris de Iancu Ionuț

Profesori în nimicuri, repetenți în iubire. Ne uităm la viața noastră cu o siguranță de sine incredibilă. Nu ne putem imagina că putem păți ceva, că firul vieții noastre, atât de subțire, se poate rupe oricând. Deși statistica rece și nemiloasă ne confirmă că românii au o durată de viață, în medie, spre 75 de ani, noi ne batem joc de fiecare zi ca și când am fi nemuritori.

Și nu omitem să facem asta și în iubire. Sunt puțini cei care pot spune că și-au găsit sufletul pereche cu adevărat. Că au alături acea jumătate pe care au căutat-o preț de atâtea vieți, lumi. Marea majoritate a relațiilor, a căsătoriilor, sunt suma unor compromisuri, ale temerilor legate de ce vor spune cei din jurul nostru vizavi de eșecul în a întemeia o familie.

Pentru că da, chiar și în România zilelor noastre, dacă ești bărbat și ai trecut de 30 de ani fără să ai deja soție, iar ca femeie, fără să ai măcar o naștere la activ, ești considerat o problemă. Un caz trist, de om care merită toată compasiunea celor din jur. Pfff…iar eu am 35 deja..Dar, fără ranchiună, ar trebui să ne punem întrebarea, de ce se întâmplă asta? De ce e din ce în ce mai greu să construiești o familie, un cămin?

FEMEILE:

  • Și-au creat niște idealuri în iubire pe care cu greu și le pot împlini. Din filme, din cărți, de la diverși Chermelei și Otraviți. Caută cu disperare după niște șabloane care nu se potrivesc, dezamăgirea e cruntă. Cel pe care pun ochii sau mâna intră într-un proces amplu de rebranding. Nu pe el îl vor, vor să facă din el cel pe care îl vor. Sărmanul, nici părul de pe piept nu și-l va mai recunoaște vreodată, dacă îl va mai avea.
  • Nu știu când se se oprească din competiție, din alergat, din provocat. Nimic nu este mai excitant, mental și nu numai, pentru un bărbat, decât femeia care să fie o provocare constantă, un mindfuck de vis. Dar când fiecare zi, lună, ani și ani rămân în ritmul ăsta, obosește el, te vei plictisi și tu. Mai ia și tu o pauză, iubește-l așa cum este. Arată-i că ești mândră de el, alintă-l. Dăruiește-i răgazul să vadă ce bine e când te face fericită, când reușește să te mulțumească. Pe tine, cea mai greu de mulțumit.
  • Când un bărbat nu primește de la femeia iubită decât critici, când ea îi scoate în evidență doar defectele, nu va trece mult până când tu vei rămâne să vorbești singură, iar el se va consola în brațele unei alte defecte, ca și el. Totul are o limită, un dozaj.

BĂRBAȚII:

  • Începem fix cu același punct ca la femei. Nu, nu doar sânii, fundul, buzele umplute de colagen și bronzul perfect fac dintr-o femeie, FEMEIE. E posibil să te atragă doar pentru o partidă de câteva zeci de minute(bine, hai, să fie câteva ore), dar după aceea, la primul „ceam făcut„ scris pe șervețel cu rujul ei, s-ar putea să realizezi abisul din…dintre voi.
  • Fii bărbat. Da, și bărbații plâng câteodată, până și eu am plâns, dar asta nu înseamnă că mai ai un pic și îți reglezi ciclul menstrual și ție, să fiți pe aceeași lungime de undă și aici. Oferă-i unei femei doza aceea de siguranță că se poate baza pe tine și la greu, nu să fie nevoită să meargă la sală, în caz că te iau la bătaie unii pe stradă, să aibă cine să te apere.
  • O femeie, odată ce a devenit a ta, e fix momentul în care trebuie să lupți și mai mult să o cucerești. Să îi cucerești fiecare zâmbet, sărut, mângâiere, îmbrățișare. Bine, asta dacă ai lângă tine o femeie care să știe ce înseamnă asta.

Ocupați cu mărunțișurile din viața noastră, la care suntem profesori și ași, trăim în fiecare zi repetenția la cel mai frumos capitol, cel de  iubire. Preocupați să le dăm celor iubiți lecții peste lecții, să le scoatem ochii, să îi rănim, să îi pedepsim, uităm că ei oricum au parte de cea mai dură lecție din partea noastră: absența din viața lor. Știți cum e să iubești pe cineva cu tot sufletul tău, să îți înveți inima să trăiască numai din respirația ei/lui, iar de ceva vreme bună, sufletul tău să fie menținut artificial în viață, doar de aparate, pentru că sufletul tău pereche iar este cadru didactic și dă corigențe la iubire?

Nici nu vă doresc să trăiți asta.

iubire - o singur   uminin     150x150Citeste si: De ce nu dai înapoi? Nu ți-ajunge o singură umilință?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.