Programul Prima Chirie a intrat în vigoare

Programul Prima Chirie a intrat în vigoare - Legitimate Ways to Make Money from Home

Programul Prima Chirie a intrat în vigoare. Şomerii care îşi găsesc de lucru la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de casă vor putea primi sprijin financiar de la Guvern după ce Executivul a aprobat ieri normele de aplicare a programului Prima Chirie.

Ei pot primi 75% din chirie şi întreţinere timp de cel mult trei ani, dar nu mai mult de 900 de lei pe lună. Banii pot să fie primiţi şi retroactiv din ianuarie şi până acum. Prima chirie: cum funcţionează şi cine poate lua lunar până la 900 de lei?

Guvernul a modificat și completat prin OUG Legea nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în scopul încurajării în muncă a șomerilor.

„Astfel, se acordă o primă de relocare persoanelor înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă ce se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate, situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea  de domiciliu sau reședință și ca urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia. Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei și a utilităților) în noul domiciliu sau nouă reședință, dar nu mai mult de 900 de lei”.

Citeste si: Tu cum îți urmărești obiectivele?

Conform Executivului, prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare nu depășesc suma de 5.000 lei/ lună, în situația în care sunt singure sau împreună cu familiile acestora, și care se încadrează în muncă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

„Prima de relocare se acordă lunar, pe o perioadă de 36 de luni. Prima de relocare se acordă la cerere și nu se cumulează cu prima de încadrare sau cu prima de instalare, prevăzute în legislație”, informează Guvernul.

Foto: cdn.moneyfeedsme.com

Programul Prima Chirie a intrat în vigoare - Mobile 150x150Citeste si: Câteodată este necesar un strop de egoism pentru a avansa în carieră

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.