PROTEJEAZĂ-ȚI organismul de schimbările bruște de temperatură

temperatură - frig

PROTEJEAZĂ-ȚI organismul de schimbările bruște de temperatură! Azi 24 – 25 de grade, aproape vară, mâine 2 – 3 grade și primii fulgi de nea. Dincolo de spectacolul vremii, pe care nimeni nu îl poate stăpânii, modul cum trecem, meteorologic, de la o zi la alta, nu ai cum să nu observi și să simți stresul la care este supus organismul de aceste schimbări bruște.

Ca să facem mau uşor faţă acestor schimbări, dar şi pentru a ne proteja de răceli putem să fim atenţi la dietă. „Deşi carnea mai grasă este blamată de medici şi sunt de acord cu asta, o recomand totuşi în această perioadă deoarece organismul are nevoie de multe proteine. Însă o recomand persoanelor care nu au boli cronice şi nu în exces. Foarte bune în această perioadă de adaptare la temperatură sunt nucile sau alte oleaginoase, dar şi legumele şi fructele bogate în vitamina C. Un suc natural de portocale sau un ceai cu lamâie multă ne întăreşte organismul. Putem lua şi câte o linguriţă de cătină, iar siropul de brad poate reduce riscul de inflamaţie al căilor respiratorii“, mai spune medicul.

Grijă cum vă îmbrăcaţi

Şi modul în care ne îmbrăcăm este foarte important. „Când temperatura scade brusc avem tendinţa de la ne înfofoli. Nu întotdeauna este bine. Nu purtaţi haine strâmte sau supraelastice pentru că veţi transpira şi vă va fi şi mai frig. Ideal este să alegeţi un tricou sau maiou din bumbac şi peste el să aveţi un pulovăr mai larg pentru că pielea trebuie să respire. Nu purtaţi două-trei rânduşi de şosete sau unele foarte groase deoarece afectaţi circulaţia şi picioarele vă vor îngheţa. Mai bine alegeţi încălţăminte lejeră, călduroasă şi purtaţi şosete subţiri. Dacă oscilaţia de temperatură este foarte mare ar fi bine să nu staţi foarte mult afară dimineaţa când este foarte frig şi mai ales să nu consumaţi cafea sau ceai în aer liber. Este un sfat pe care îl dau mai ales fumătorilor deoarece aerul rece inhalat rapid poate duce la inflamarea căilor respiratorii. De asemenea nu faceţi în casă 25 de grade ca apoi să ieşiţi afară la 10 grade. Temperatura din casă nu trebuie să fie mai mare de 21 de grade. Nu faceţi duş dimineaţa şi ieşiţi apoi afară. Este reţeta sigură pentru o răceală“, mai spune specialistul.

Sursă foto: cotidianul.ro

Citește continuarea pe Adevărul.ro

temperatură - 14643040 341829566164530 606731914 n 150x150Citeste si: Lumea modernă – vânat și vânător

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.