PROTESTE la Spitalul Județean Suceava după moartea unui bebeluș

spitalul județean suceava - matias

PROTESTE la Spitalul Județean Suceava după moartea unui bebeluș. Parcă nu se mai termină veștile care nu fac decât să demoleze încrederea oamenilor în sistemul medical de la noi. Ultimul caz pe lunga listă, cel al unui bebeluș internat la Spitalul Județean Suceava, care a murit în timp ce era transportat spre Iași, cu elicopterul.

Unul din medicii care s-a ocupat de bebeluşul Matias, anestezistul Cristina Tiron, a vorbit marţi presei despre starea micului pacient şi că infecţioniştii spuneau că ar putea fi vorba despre o meningo encefalită. Cristina Tiron este de părere că şi transferul către Iaşi al bebeluşului ar fi putut să îi afecteze negativ starea.Rămân însă multe întrebări în ceea ce priveşte modul în care a fost tratat Matias, micuţul de numai 8 luni, până să ajungă la Spitalul Județean Suceava. Mama s-a prezentat cu el joia trecută la medicul din Falcău şi acesta i-a spus că face febra de la erupţia dentară, după care i-a prescris antibiotic pentru roşu în gât.

Pe o reţea de socializare, mame impresionate de această nouă tragedie au lansat petiţii online”Vrem Siguranţă în Spitale pentru Copiii Noştri” şi „Dreptate pentru micuţul Matias”, petiţii semnate deja de zeci de mii de oameni. Poate că astfel, prin mobilizare s-ar putea schimbă ceva în sistemul sanitar, poate ar trebui şi guvernanţilor să le trimitem astfel de petiţii semnate de mii de rude ale unor pacienţi, copii şi adulţi, care acum îşi caută dreptatea prin tribunale după ce Colegiul Medicilor a aplicat unor medici banale avertismente sau tăieri de salarii pentru cazuri de malpraxis dovedite cu acte!

Să ne înţelegem, aceşti medici pe care îi blamăm de multe ori, nu au puteri dumnezeieşti, dar uneori un medic bun, cu instinct şi cu dragoste de oameni poate face diferenţa între viaţă şi moarte! Poate ar trebui semnate petiţii pentru conştientizarea TUTUROR medicilor de familie, a celor care îşi desfăşoară activitatea în cătune şi sate uitate de lume, atât de puţin cât sunt ei, să vină la cabinet, să consulte pacienţii cu seriozitate, cu interes şi să îi îndrume!

Citește continuarea pe Informatiata.ro

spitalul județean suceava - Codul bunelor maniere salutul 150x150Citeste si: Codul Bunelor Maniere – reguli de bază

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.