România, în haos politic. PSD îi retrage sprijinul, Grindeanu rezistă

Grindeanu - dragneagrindeanu

România, în haos politic. PSD îi retrage sprijinul, Grindeanu rezistă. Ziua de ieri a reprezentat preambulul unei crize politice și guvernamentale fără precedent în ultimii ani. Comitetul Executiv al PSD a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, dar acesta a anunțat că nu demisionează. Toți miniștri și-au dat demisia.

Ceea ce era deja știut pe culoarele Parlamentului, a devenit o realitate la finalul zilei de 14 iunie, când, după un Comitet Executiv al PSD ce a durat aproape 5 ore, Liviu Dragnea, președintele PSD, însoțit de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au ieșit într-o conferință de presă comună și au anunțat că Sorin Grindeanu nu mai beneficiază de susținere politică, că miniștrii și-au dat toți demisia și că azi ar urma să avem deja o nouă nominalizare de premier cu care să se meargă la Palatul Cotroceni.

Liviu Dragnea: „Toți membri PSD din Guvern și-au prezentat demisiile înainte de CExN și nu vorbim de celebrele demisii în alb, cu o singură excepție, ministrul Comunicațiilor, care a trimis-o prin mail. Al doilea lucru de care am luat act este anunțul premierului că-și va prezenta demisia”, a spus Dragnea.

Citește și: Ariana Grande, cetățean de onoare al orașului Manchester

Numai că, într-o conferință de presă susținută de la Palatul Victoria, încă în funcție premierul Sorin Grindeanu a făcut un alt anunț: ”Nu îmi dau demisia. Și vă spun de ce. Am obligația să mă comport responsabil față de România și partidul din care fac parte. Acest guvern e guvernul României. Demisia mea este în momentul în care președintele Klaus Iohannis va spune DA, îl numesc premier pe X sau Y de la PSD. Lucrul acesta l-am anunțat în CEX. Sper ca această criză să se încheie cât mai rapid.”

În acest context, criza politică de la București nu pare a avea o rezolvare rapidă. Dacă Sorin Grindeanu nu își depune demisia, singura soluție pentru PSD este să depună o moțiune de cenzură la adresa acestuia, fapt ce ar reprezenta o premieră istorică, unică în lume: un partid aflat la guvernare să își dărâme singur guvernul. Nici rolul președintelui Klaus Iohannis nu este deloc de neglijat. În mâinile sale stă nominalizarea sau nu a unui nou premier din partea PSD. Va juca oare președintele agresiv, forțând alegeri anticipate? Va face Sorin Grindeanu pasul în spate, pentru a nu agrava o criză politică în România? Va pierde Liviu Dragnea această bătălie și, odată cu ea, controlul asupra PSD?

Întrebări care caracterizează zilele ce urmează, zile toride de vară politică.

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Grindeanu - salariu 150x150Citește și: Legea Salarizării a fost votată de Parlament! De când cresc salariile?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.