Cum a fost Purgatoriul meu?

purgatoriul meu - 12144730 10206509747277371 2982223774250485789 n

Cum a fost Purgatoriul meu? Mă simt datoare faţă de voi, voi cei care mă credeţi când vă spun: „Sinceri…până la capăt!”. Mă simt datoare faţă de cei care şi-au luat un minut din viaţa lor și  mi l-au dat mie. Mă simt datoare să scriu pentru că viaţa mea, parte din ea, vă aparţine. Cu bune, cu rele, cu greşeli mici sau mari, noi chiar suntem prieteni.

M-a întrebat cineva ce aş preda la prima lecţie de jurnalism. Am răspuns: Iubirea. Iubirea faţă de jurnalism și televiziune… înseamnă iubirea faţă de voi. Le-aş spune studenţilor că fără să îţi iubeşti publicul care te urmăreşte, e ca şi cum ţi-ai da singur nota doi.  Fără public suntem zero!

Toată treaba asta cu prietenii de acasă care te urmăresc e doar o mare bucurie, din aia pură! Pe-asta n-ai cum s-o mimezi. O simți sau nu. Simplu! Publicul are cel mai fin miros, te simte imediat dacă eşti fals. Aşa că dacă vrei să fii jurnalist, iubeşte oamenii care îşi rup un minut valoros din viaţă…pentru tine!

Întorcându-mă la subiect, vreau să vă spun cum a fost Purgatoriul meu.  Vara asta a fost cumva un test de viaţă. Ia să văd, Zeiceasco, cât rezişti? Când eşti ok cu viaţa şi te gândeşti la vacanţă, nu e cel mai mişto moment să îţi dai demisia. Te cam arunci în gol şi femeile nu se dau în vânt după riscuri necalculate. Aşa că am fost surprinsă chiar şi eu să văd cât de tare poţi să simţi frica, la aproape 36 de ani. Frica, treaba aia complicată când  nu prea ai timp să găseşti soluţii, dar știi că ai luat decizia corectă.

Să recunoaştem, atunci când plecăm dintr-un job e ca şi cum ne despărţim de o parte din familie şi ajungem în alta nouă. Şi e greu să te apuci iar să cunoşti, să te prezinţi sau să te simţi relaxat. Odată ce frica dispare, mie mi-a luat cam trei săptămâni, brusc apare zâmbetul. Cum, e vară şi nu trebuie să muncesc decât când şi cum vreau eu? Ce tare… Şi te bucuri de asta, de oamenii pe care îi revezi şi de faptul că poţi să faci Ce Vrei Tu!

Binenţeles că obişnuit ca o furnicuţă, ai găsit că e foarte fain să ai timp de proiectul tău Perfect Imperfect. Şi asta a însemnat foarte multe lucruri. Colaboratori. Scrie. Caută finanţare. Vorbeşte de firma şi proceduri financiare. Plăteşte amenzi pentru că n’ai avut grijă de firmă. Schimbă strategia editorială. Trezeşte-te să faci un articol, până se trezeşte Idris. Şi tooot aşa. Şi pentru că sunt sinceră până la capăt, vreau să le mulţumesc lui Ionuţ şi Andruskai că au stat lângă mine când nu era nimic.  Va iubesc, şchiopilor! De ce şchiopi? Pentru că suntem trei oameni cu suflet care ( înarmați cu nimic decât suflet) cred în puterea de a naşte comunitatea de femei Perfect Imperfecte.  Vouă, celor care ne citiți vreau să va spun că sunteţi singura noastră şansă. Sunteți din ce în ce mai mulți!

În tot Purgatoriul e şi o frântură de Rai. Idris și Claudiu, băieţii mei! Şi n-a fost uneori uşor nici acolo, dar echipele adevărate se întăresc la ceas de bucluc. Fără ei aș fi fost la pământ. Nu cred că ştie cineva mai bine decât ei cât de mult iubesc eu munca și televiziunea. Ia-mi aproape orice, dar lasă-mi muncă! Fecioara, zodia pasionaților de muncă! Pentru băieţii mei cuvintele sunt puţine pentru că gesturile lor au fost prea frumoase. Fiecare îmbrățiașare  când aveam moralul la pământ, mă făcea să găsesc puterea să mai lupt o dată. Ei sunt îngerii mei şi e minunat să realizezi că ai avut norocul ăsta. De-aia nu cred în hateri, mie îmi plac îngerii!
Acum că tranziţia a luat sfârşit, mă bucur. Sunt gata pentru un nou capitol, cu energie, cu forță, cu determinare și un pic de teamă. Aşa e mereu când începi ceva nou. Şi eu asta voi face, cu toată dragostea față de meserie și față de voi. Din octombrie …la TVR.  Eu zic că o să ne distrăm împreună! Luv, Em!

 

purgatoriul meu - 14269757 1153625988040963 1558436819 n 150x150Citeste si: BACK IN NEWS – Unde ne revedem din Octombrie?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.