Que Viva Picasso, expozitie memorabila la Busteni!

- pablo picasso with cat  by vagretirobert d8in1lu1 1024x682

Sa nu uitam de ARTA, daca nu vrem sa uitam de no!  Pentru mine si sunt convinsa ca si pentru multi dintre voi, arta este un mod de relaxare, un zambet pentru suflet. Asa ca ma bucur ca pot sa va anunt ca trebuie sa va gasiti timp sa ajungeti pe la Busteni, la castelul Cantacuzino. Din 11 decembrie si pana anul viitor pe 6 martie  veti putea admira tușele geniului lui Picasso. La castelul Cantacuzino veti putea vedea 120 de litografii realizate de artist „sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustrații pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în curând în cadrul expoziției ”Que Viva Picasso, curatoriată de colecționarul privat Thomas Emmerling„, se arata in comunicatul remis de organizatori.
- Pablo Picasso

Cele 120 de gravuri realizate de Picasso sunt aduse aici deoarece dorim sa creem o inițiere a publicului român în lucrările grafice ale binecunoscutului artist, România fiind o țară ce a avut legături puternice cu mediul artistic în care el a evoluat, dar cumva a ramas pana acum inabordabil față de publicul român. Dorim să anulăm această iluzie a distanței, iar mediile gravurii printate și al litografiei sunt perfecte pentru acest lucru, aducându-l mult mai aproape de oameni.

- pablo picasso with cat  by vagretirobert d8in1lu 1024x682

“It takes a long time to become young.” ( Picasso)

De ce asa vrea sa merg sa il  „vad” pe Picasso? Pentru ca vreau sa vad cum timpul a complotat cu destinul, astfel incat copilul nastrusnic sa se  transforme in geniul  artistic.

“Action is the foundational key to all success.” ( Picasso)

La Busteni veti putea admira si o serie de replici realizate din lemn dupa sculpturi realizate de Picasso. Pe perioada expoziției, sculpturile vor fi vizibile pe Valea Prahovei, iar alte surprize artistice sunt de asemeni pregătite, cum ar fi statuile de tauri în mărime naturală ce vor fi amplasate în diferite locații.
- 028 pablo picasso theredlist 1024x690

„Everything you can imagine is real.”( Picasso)

Alte expoziții viitoare sunt progamate pentru anul 2016 și vor fi semnate de către Marc Chagall și Vincent VanGogh.

Foto: art-sheep.com

 

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.