RADU BELIGAN:„Suntem pe Pământ să iubim!„

radu beligan - Radu Beligan 3

radu beligan - 11903803 10207778919699687 4851904417865124386 n 3 150x150Text de Ionuț Iancu

RADU BELIGAN: „Suntem pe Pământ să iubim !„ Este ziua în care ne luăm la revedere de la un titan al teatrului românesc, maestrul Radu Beligan. Moment potrivit să ne amintim împreună crezul marelui maestru. Viața, spunea Radu Beligan,  i-a oferit mereu lovituri fix acolo unde, obișnuia să spună el, stătea secretul longevității sale.

„Suntem pe pământ pentru acest lucru unic: să iubim ! Iubiți ce vreți, dar iubiți. Nimic nu este mai dezastruos ca infirmitatea inimii„. Mânat de acest crez, maestrul Beligan a iub
it. Și a iubit cu patos, cu dăruire. Nu doar teatrul, căruia i-a datorat totul, ci și femeia. Iar în viața lui au existat 3 mari iubiri, 3 femei ce au fost și soțiile maestrului.

radu beligan - Radu Beligan

Prima soție a fost Nineta Gusti, cu care Radu Beligan a fost căsătorit vreme de 15 ani. Aceasta avea să moară, răpusă de boală, în 2002. Cei doi nu au avut copii.

A urmat apoi Dana Crivăț, cea care avea să îi dăruiască și o fată, Anamaria. Și aceasta avea să moară, în 2012, în urma unei grele suferințe. La vestea morții ei, Beligan declara: „Moartea ei, pe care nimeni n-ar fi putut să o prevadă, a fost singura tristețe pe care mi-a pricinuit-o vreme de șase decenii„.

Marica Beligan, ultima soție a maestrului, a apărut în viața acestuia ca traducătoare, ajunsă în București în anul 1965, întru-un schimb cultural România – Belgia. Iubirea învinge orice piedică și astfel aceasta se stabilește în România, se căsătorește cu Radu Beligan și îi dăruiește acestuia trei copii: Lamia, Raluca și Alexandru. În poză Lamia, fiica maestrului.

radu beligan - Radu Beligan 3

Din păcate, destinul este din nou crud cu iubirea maestrului, astfel că o pierde și pe Marica, bolnavă de cancer, în 1993. O lovitură peste care avea să treacă cu greu, după cum singur declara: „Mi-am pierdut soția, adică punctul meu de sprijin în Univers. M-am aruncat în muncă, ca ultimă soluție de supraviețuire„.

După toate aceste lovituri, lecția pe care Radu Beligan ne-a predat-o tuturor este să nu uităm să iubim, să nu căutăm scuze pentru a face asta. Ori de câte ori cădem, înfrânți, să ne ridicăm, și să iubim iar. Și mai mult ! Cu și mai mult devotament. Fără să ne temem de consecințe.Pentru că iubirea este tot ceea ce ne definește. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

foto: wowbiz.ro/ click.ro

radu beligan - Victoria Beckham6 150x150

 

 

Citeste si: Chiar știm să iubim? 

 

 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.