Pasiunea, dincolo de motivări şi lămuriri! De ce să rămâi VIU?

rămâi VIU - 20800049 10211870682377398 2755663233253460399 n

Pasiunea, dincolo de motivări şi lămuriri! De ce să rămâi VIU? Nu ştiu să fie o altă trăsătură mai utilă omului decât entuziasmul/ pasiunea/ energia. Cred cu tărie că dacă pierzi acest fel de a te bucura de viaţă, pierzi însăşi esenţa, îţi pierzi firul logic al existenţei. Poate că uneori nu îţi vine sau (pur şi simplu), nu ai chef, dar este esential să rămâi VIU, ca singură garantie a faptului că nu ai primit degeaba darul Vieţii.

Viaţa se trăieşte şi pentru asta e nevoie să ai puterea să rămâi cu mintea deschisa. Poate de acolo vine toată bucuria, ce zici? Nu de altă spunea Aristotel că:  „Energia minţii reprezintă esenţa vieţii.”

Am cunoscut în viaţa mea mulţi oameni, mai puternici, mai sensibili, mai potoliţi sau mai vulcanici. Am rezonat mereu, ca un fel de confirmare a eului personal…cu cei  mai energici. Îmi pare că viaţa trebuie trăită cu intensitate şi cu mare poftă. De ce ai vrea să rămâi plat, înainte de vreme? Ce te face să fii stins când alţii fac paşi pe lângă tine…folosind ca unică uneală, propria energie. Oamenii care au energia aia bună, energia care te face să vrei să schimbi lucrurile, energia care te face să fii creativ, energia aia trebuie musai să nu o pierzi. Dacă ea dispare, TU dispari…ca fiinţă.

Citeste si: Fericirea de doi lei

„O pasiune n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri.” Octavian Paler.

Cum e cu pasiunea în amor? Păi tot energie este. Să vrei să îi spui lucruri, să vrei să simţi, să vrei să te joci şi să iubeşti. Toate îţi cer energie! Dacă eşti leneş în iubire, n-ai nicio şansă! De ce nu? De ce nu  poți doar să primeşti iubire şi cam atât? Pentru că orice poveste are un început, o desfăşurare a iubiri şi un final. Când energia/ pasiunea dispare…dispare şi ideea de cuplu sau perspectiva unui viitor comun. Şi da, iubirea se consumă, anii trec, energia devină mai difuză. Ideal ar fi că partenerii să ştie să păstreze povestea cu tot cu pasiune, altfel lucrurile devin complicate, iar finalul previzibil.

Cum faci asta? Cum păstrezi pasiunea în cuplu? Nu e misiune uşoară, dar în fond ține de un calcul simplu. Simţi sau nu simţi? Mai există ceva care te atrage la partener au ba? Cât de mult eşti dispus să laşi orgoliul pe locul doi? Iubirea, după etapa ei de îndrăgosteala, este o negociere între părţi. Asta se face tot cu pasiune. Binenteles, dacă mai vrei şi mai poţi. Dacă nu mai găseşti energia aia în tine, pleacă, e mai bine pentru amândoi! Păstraţi-vă energia, păstraţi-vă pasiunea, rămâneți VII!

rămâi VIU - lightning 1056419 960 720 150x150Citeste si: METEO – Vremea pe 2 săptămâni: caniculă și furtuni!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.