Cum spui „Ramas bun”?

- 20427875 10211735701562962 462069887 n
Cum spui „Rămas bun„? Nu cred că există sentiment mai stupid decât acela de gol. Indiferent care este cauza, atunci când te simţi gol pe interior, ai senzaţia că trăieşti un coşmar. Mărturisesc, am trăit de câteva ori senzaţia asta de impotenţa a sufletului. Şi doare, al naibii de tare!
- 20371207 10211735701642964 644671150 n
Expozeul asta nu e de natură să nască deprimarea sau neputinţa, doar că uneori suferinţa mărturisită trece mai ușor. Stăteam şi mă gândeam în aceste zile, după ce am pierdut o pisica dragă, cât de greu este să îţi iei ” la revedere”. Unii o să spună că nu ai cum să suferi atât de mult pentru un animal de companie. Greşit! Oamenii sunt făcuţi să îşi lege sufletul prin afecţiune! Ne legăm sufleteşte de oameni sau ne indreaptam dragostea spre animalele de companie.
Uneori,  ele sunt mult mai sincere!Abia atunci când găseşti în sufletul tău puterea de a strânge în braţe un câine sau o pisica, abia atunci înţelegi că dragostea nu are traducere, ea vine, te mângâie  şi stă. Şi poate cel mai stupid gol din suflet este atunci când nu mai apuci să îţi iei la revedere. Mai ales dacă e vorba de un pui drag, care ţi-a umplut inima de bucurie.

Lecţia pe care o învăţăm? Spune că iubeşti şi bucură-te de momentele pe care încă le mai ai.Viaţa asta are un fel tare parşiv de a ne pune în garda. Se joacă cu noi, ne flutură pe la nas sentimente şi mai apoi ne ia totul. Şi noi rămânem tăcuţi şi resemnaţi, aşteptând zile mai bune. Acum am să va povestesc puţin despre „primăvară” care a decis să ne părăsească.Citeste si: Rețeta zilei – supa rece Gazpacho, inamicul caniculei

O chema Haru ( în japoneză- Primăvară) şi era probabil cea mai frumoasă pisica neagră pe care am văzut-o în viaţa mea. Dacă aţi fi văzut-o cum arată atunci când au găsit-o într-un beci, aţi fi înţeles că avea nevoie de ajutor, avea nevoie să îşi găsească părinţi. De prea mult bine, îi căzuse jumătate din par, dar cu medicaţie şi dragoste…s-a făcut mare.
Prima seară pe care am petrecut-o împreună în garsoniera mea de atunci, a fost un eşec. Ea voia să doarmă la mine în cap, iar eu nu puteam să dorm pentru că ea torcea. Ne-am înţeles până la urmă, dar mi-a fost clar că era fata lui tata! Aşa dragoste, mai rar, eu aproape că nu existam. Când apărea EL, Haru era leşinată de iubire! Când ne-am mutat la curte, urmă să avem un copil, ea a mers cu noi.

Abia acolo am înţeles cât de tare îi plăcea libertatea, alergatul după gaze şi joaca din curte. Au trecut trei ani şi curiozitatea, neşansa sau destinul a făcut că Haru să ne părăsească, acum două zile. Mărturisesc că iubesc foarte tare şi câinii, dar celor care i-au făcut asta, le-aş face şi eu ceva. Mă mai alina ideea că e un fel de lege a supravieţuirii. Haru a pierdut lupta asta!

Drum lin, suflet de pisica frumoasă, chiar am sperat că pisicile au nouă vieţi! A durut tare, dar de azi aleg să îmi aduc aminte doar de zilele noastre frumoase, când stăteam tolănite la soare. Aşa că iubiţi animalele, daţi-le iubire pentru că şi ele ne oferă inzevit mai mult!

Citeşte şi: Mădălina Ghenea a fost răpită!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.