Raportul de activitate al TVR, respins de Comisiile de cultură

- theodor paleologu psd vrea sa scape de stelian tanase 620x3481

Comisiile reunite de cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al TVR, cu 17 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, raportul urmând să fie supus dezbaterii plenului Parlamentului, un rezultat negativ echivalând cu demiterea CA al TVR, inclusiv a directorului general Stelian Tănase.

„Textul raportului va fi înaintat către Birourile permanente reunite. Acestea vor decide, probabil, săptămâna viitoare. La următorul plen reunit va fi dezbătut. Cred că având în vedere această situație va fi făcută relativ repede”, a spus președintele Comisiei de cultură de la Senat, Georgică Severin, citat de Agerpres.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR, transmite Mediafax.- theodor paleologu psd vrea sa scape de stelian tanase 620x348

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

Aceste cifre furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

sursa: jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.