Ce răspunsuri îți dai când te întrebi cine ești?

ești - who are you ahmad al charif blog

Ce răspunsuri îți dai când te întrebi cine ești? Ce ești? Drum închis sau deschis? Surâs temător sau zgomot în cascadă? Un pisoi prins în hârjoană sau animal de pradă solitar între stânci? Lanul copt de grâu sau macul dintre spice? Floarea de câmp ce înseninează privirea obosită după un drum prelung sau orhidee-n glastră păzită într-o seră? Văzduh sau prăpăstii? Avânt sau popas?

Ești treapta care urcă sau pasul care coboară? Potop sau apă limpede de munte? Răspuns care împacă sau frunte încrâncenată? Decizie sau șovăială? Ești acțiune sau gând răsfrânt? Sprijin sau fugă sprintenă în lașitate? Pasiune sau dezacord? Minciună sau acceptare? Ploaie de lumini sau un cătun zvârlit pe munte nicicând ușor de găsit? Vers alb sau rimă împerecheată, ori poate o poveste în fraze lungi și întortocheate? Lacrimă sub geană sau zâmbet înflorit? Ești cald sau rece? Pustiu sau sublim? Floare albă de cireș cu frunza ei ciudat de dulce? Piatră sau apă tulburată? Pământul searbăd sau un copac încovoiat de rod? Curaj sau îndoială? Prietenie sau indiferență? Bunătate sau refuz? Ești pur sau te prefaci?

Iubești în lumină sau te ascunzi în întuneric?

Râzi sau te strâmbi?

Renunți sau continui să încerci?

Cine te vrea, te cheamă, cine te înțelege?

Taci sau întrebi? Ești îndeajuns sau tot mai construiești?

Ce gust ai? Ești miere sau condiment? Ești dulce, acru sau insipid?

Ce inventezi dacă te plictisești?

Cum te vezi când te privești? Te iubești? Te urăști? Vrei să te schimbi?

De ce nu începi?  Sau abia acum te zărești?

,,Cine sunt eu, Adrian? Știi tu să-mi spui cine sunt? Am însemnat vreodată ceva pentru cineva?…

Eu nu știu să trăiesc de una singură. Fără ei, eu nu am pentru ce!….

Plângea din nou, cu sughițuri, în neștire, un plânset zguduitor care o golea pe dinăuntru. Jeluia orice fărâmă de speranță pe care de s-ar fi simțit ocrotită, ar fi reușit să o facă să crească tot mai mult într-o flacără și aceasta să o cuprindă duios pentru ca ei să nu-i mai fie teamă. Iar acum se întreba pentru ce mai trăiește, dacă viața ei este atât de plină de neșansă!

Citește și: Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

… Își dorea cu disperare să o alinte ca pe un copil supărat și să îi poată spune: — De mine îți era ție frică? Te rușinai să-mi spui prin ce treci?

Dar se temea pentru că era pierdută, derutată, fragilă și atât de vulnerabilă că îi putea simți pe sub piele fiorii ce trădau nevoia sufocantă de a fi iubită, acceptată așa cum era ea în momentele acelea, vinovată de tot dezastrul din viața ei. Cineva să o iubească și să o ierte. Nici „draga mea”, nu mai avea curaj să-i spună. Nu-i trebuia Marinei acum o astfel de tandrețe, nu era pregătită să o aprecieze altfel decât deformat și sinistru. Singură i s-ar fi dăruit, acolo, pe loc. Ar fi înțeles diferit manifestările lui grijulii. S-ar fi întâmplat din nou: să vrea să fie iubită; el să nu fie în stare să o respingă, pentru ca prin refuz să nu o umilească. Dar pe urmă, la lumina zilei, să o cuprindă remușcările și să se considere iarăși vinovată. Confunda iubirea, sprijinul și ocrotirea de care ea însăși se privase prin neacceptarea de a le cunoaște vreodată altfel decât pentru copiii ei, din teama de a nu suferi, până când și trupul și sufletul urlaseră după ele.

Însă nu o putea lipsi de încurajările pe care le merita, după tot efortul depus în noaptea aceea. Își luă o mină jucăușă și i se adresă uitându-se țintă în ochii ei jeluiți:

— Să-ți spun ceva! Și ai face bine să crezi, eu nu mă joc cu lucrurile astea! Gata cu plânsul! Vreau să te liniștești! Ce crezi? Pentru toate câte ne frământă există o scăpare. Și pentru tine există o scăpare, Marina, nu știai?

 — Cum? Îl gâdilă plăcut susurul domol al glasului ei, deși covârșitor de trist, cu note de surprindere și de neîncredere.

 — N-avea tu grija asta! Sunt prietenul tău și nu te las eu așa! O vom găsi! Ne vom gândi de mâine cum să facem. Chiar dacă acum ești supărată și crezi că nu mai meriți nimic atunci, n-ai încotro, va trebui să renunți la gândul acesta pentru mine!,,

Sursă foto: Pinterest

ești - scent woman prog 1600x900 90x90Citește și: Când ochii îți mor, poți iubi femeia doar pentru parfumul ei?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.