Răsturnare de situație în scandalul #Metoo!

metoo - asiaargento 1024x683

Răsturnare de situație în scandalul #Metoo! A fost scandalul care a zguduit din temelii întreg showbiz-ul mondial. Vedete de primă mână au prins curaj și au ieșit în față pentru a face publice abuzurile și hărțuirile sexuale la care au fost supuse de-a lungul timpului. #Metoo a fost nu doar o campanie, ci un strigăt.

Asia Argento, actrița italiană devenită un simbol al acestei campanii #metoo, este acuzată că a cumpărat tăcerea unui tânăr pe care l-ar fi abuzat sexual pe când acesta avea doar 17 ani.

Vedeta italiană îi plăteşte 380.000 de dolari lui Jimmy Bennett, un actor şi muzician rock american, care susţine că Asia Argento l-ar fi agresat sexual într-o cameră de hotel din California în 2013, conform New York Times care citează documente primite dintr-o sursă anonimă.

Citește și: #MeToo, dar până unde? 

Avocaţii lui Jimmy Bennett au descris întâlnirea dintre actriţă şi clientul lor drept o “agresiune sexuală” care l-ar fi traumatizat pe Bennett, punându-i în pericol sănătatea psihică dar şi veniturile. Tânărul Bennett şi-a anunţat intenţia de a o chema în faţa instanţei pe Asia Argento şi de a solicita despăgubiri în valoare de 3,5 milioane de dolari pentru că agresiunea sexuală la care a fost supus de actriţă l-ar fi afectat emoţional şi i-a adus pierderi financiare. În 2013, când s-ar fi petrecut această agresiune sexuală, presupusa victimă avea 17 ani, iar actriţa de origine italiană avea 37 de ani. Vârsta legală pentru a consimţi o relaţie sexuală în statul California este de 18 ani. În prezent, Jimmy Bennett are 22 de ani, iar agresoarea sa 42.

New York Times precizează că a încercat de mai multe ori, fără succes, să obţină un comentariu cu privire la această situaţie din parte actriţei sau a reprezentanţilor săi. Până la urmă cei doi au ajuns la un acord în luna aprilie a acestui an, prin care actriţa se obligă să-i plătească tinerei sale victime suma de 380.000 de dolari în mai multe tranşe.

Conform documentelor obţinute de publicaţia newyorkeză, Carrie Goldberg, avocatul actriţei, a descris aceste plăţi drept “un ajutor” pentru Jimmy Bennett. Actriţa italiană este una dintre primele personalităţi ale ecranului care l-au acuzat public pe magnatul american Harvey Weinstein de viol. Ea a devenit una dintre vocile importante ale mişcării #MeToo după ce a susţinut public că a fost violată de producător în camera sa de hotel în timpul Festivalului de la Cannes din 1997, pe când avea 21 de ani.

Sursă foto: Shutterstock

Continuare pe Știrile Protv.ro

metoo - Uma Thurman at UNICEF Snowflake Ball in New York 18 90x90Citeste si: Uma Thurman, ultimul nume pe lista #metoo!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.