Părinții care refuză vaccinarea copiilor, pasibili de închisoare

vaccin - tbe vaccination hos apotek hj rtat

Părinții care refuză vaccinarea copiilor, pasibili de închisoare Într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi, Ministrul sănătății, Florin Bodog, a oferit presei lămuriri suplimentare legate de Legea vaccinării obligatorii, care este de ieri în dezbatere publică.

Dincolo de expunerea de motive deja prezentă în lege, despre care am amintit și noi anterior, Florin Bodog a venit cu o informație care va suscita, fără îndoială, dezbateri aprinse: „Noi ştim că este necesar un capitol la un moment dat au fost şi gândite un set de sancţiuni însă am considerat că este bine. Cu toate că la momentul de faţă eu zic că este un moment optim de a apărea cu această lege datorită epidemiei cu care România se confruntă şi cred că şi aceste sancţiuni vor trebui astfel dimensionate încât să aibă o cât mai mare acceptanţă din partea opiniei publice, dar în acelaşi timp să ne asigure o imunizare corectă a copiilor din România. Părintele poate refuza vaccinarea, dar o refuză pe propria răspundere. A nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului”

Citește și: Cum am făcut față vaccinării? Cu încredere…

Așadar, deși în lege nu sunt specificate clar sancțiuni pentru părinți, există o cale prin care, cei care refuză vaccinarea copiilor, pot suferi sancțiuni chiar și cu închisoarea. Conform noului Cod Penal, fapta de rele rele tratamente aplicate minorului constituie punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

O altă prevedere importantă este aceea că la momentul înscrierii copilului la grădiniță sau școală, părinții vor trebui să prezinte dovezile efectuării vaccinării. Proiectul de lege va sta în dezbatere publică timp de o lună de zile.

Sursă foto: Apotek Hjartat via Visualhunt /  CC BY
 Sursă știre: Mediafax.ro

vaccin - rujeola la panda 18430863 1 150x150Citește și: Tot ce TREBUIE să ȘTIȚI despre rujeolă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.