Regina Ana s-a stins din viață. Un exemplu de IUBIRE, un exemplu de FEMEIE

regina ana - Regina Ana

Regina Ana a decis să plece spre odihna veșnică într-o zi de luni. Brusc, ne-m uitat cu toții către televizoare și am tăcut. Nici nu puteai să faci altceva, ca unică reverență în fața unui om atât de frumos. Și acum ne amintim cu câtă dragoste vorbea despre noi, românii. „Poporul român este dăruit cu un talent enorm.”, spunea Regina Ana. Pentru noi femeile, Maiestatea sa, Regina Ana este un exemplu de forță, tenacitate, căldură și curaj. Regina Ana s-a stins din viață. Un exemplu de IUBIRE, un exemplu de FEMEIE

Puține dintre noi știu cum a început  povestea ei de drgoste. Puțini știu că Ana la cunoscut pe Mihai I al României în noiembrie 1947. La o săptămână el și-a făcut curaj și i-a cerut mâna.  „Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant”, a rememorat acum ceva vreme Regina Ana, scrie Click.ro.

Guvernul Groza nu și-a dat acordul pentru căsătorie și l-a forțat pe regele Mihai I să abdice la 30 decembrie 1947,cuplul căsătorindu-se în cursul anului următor, în ciuda opreliștilor de natură religioasă.

„Mama si soacra mea, regina Elena, au mers amandoua sa ceara acordul papei Pius XII pentru casatoria mea cu Mihai. Si mama a mers atat de departe incat a dat cu pumnul in masa!”, spunea Regina Într-un interviu pentru Hotnews.

S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena și au fost aproape unul pentru celălalt în momentele cele mai grele.  60 de ani mai târziu, pe 10 iunie 2008, la București și la Castelul Peleș, a fost sărbătorită Nunta de Diamant.Împreună cu Regele Mihai I a avut 5 fete: Au împreună cinci fiice: Margareta, Principesa Moștenitoare a României, Custode al Coroanei României, Elena, Irina, Sofia și Maria.

Regina Ana s-a născut pe 18 septembrie 1923 a fost  fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei. A fost strănepoata regilor Christian al IX-lea al Danemarcei (pe linie maternă) și Miguel I al Portugaliei (pe linie paternă) și nepoata de soră a împărătesei Zita de Bourbon-Parma.  Principesa Ana, cetățean francez naturalizat, a participat la cel de-al Doilea Război Mondial. A fost infirmieră și șofer de ambulanță.

Astazi a venit cel mai nefericit anunț. Regele Mihai I se zbate între viață și moarte, iar Ana n-a mai avut răbdare. Dumnezeu să o odihnească în pace!

regina ana - 13867056 10210598276381842 587283178 n

Acasta este ultima poză cu Regina Ana și Regele Mihai I. Dumenzeu să o odihnească în pace!

regina ana - 13872435 10210598446306090 800547554 n

Regina Ana: „Aş vrea să fac mai mult pentru România, dar nu numai din datorie, ci şi dintr-un sentiment de identitate, prin ceea ce sunt eu ca om, ca destin.”

sursa info: wikipedia/ click.ro/ hotnews/ casa regala

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.