Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

regreți ce n-ai făcut - IMG 20160822 171152 819x1024

Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata! Mi-e frică de moarte. Da, al dracului de tare. Mi-e frică să mă doară, să îi doară, să nu apuc să îmi iau la revedere sau  să fac toate lucrurile pe care le-am planificat. Da, sunt fata cu agenda mentală, care fac planuri pentru prezent și viitor. Vorbeam de curând cu o prietenă care m-a avertizat că trăiesc în viitor și asta îmi ocupă tot timpul! Corect. Nevoia de a planifica și de a avea un to do list este firească.

Dacă din rațiuni de anxietate personală, te apuci să te gândești la ce s-ar putea întâmpla rău cânva…nu e bine. Așa că nu faceți ca mine! Am ajuns la concluzia că cele mai periculoase lucruri care ni se întâmplă în viață…depind tot de noi.

Uite câteva:

  • gândirea negativă
  • filmele proaste în care intrăm
  • panica
  • anxietatea
  •  frica de a merge mai departe
  • supradoza de control

Astea trebuie să dispară! Repede. Știu, sună simplu, dar nu e. Revenind la teama legată de moarte, nu îți vine să te comporți firesc, mai ales când ești în plină formă și ai senzația că ai lumea la picioare. Cât de plictisitor mi se pare să mori. Asta dacă luăm în calcul varianta și mai plictisitoare în care omul după ce moare, gata s-a „închis taraba” și aia e! În această zonă avem păreri împărțite, dar dați-mi voie să cred că aceastp fabuloasă călătorie care se numește viață, nu se termină. Sau măcar așa sper!

Nu mi-am propus să vă deprim. Aș vrea doar să vedeți și perspectiva cu adevărat câștigătoare. Pornind de la momentul în care ajungi aproape de ultima clipă, aveam nevoie de încă o confirmare. Am găsit-o la  Bronnie Ware – speaker, scriitor și fostă asistentă medicală.

” Când oamenii realizează că viața lor se apropie de final, se uită înapoi , văd lucrurile mult mai clar și observă cum multe dintre dorințele lor au rămas neîndeplinite. Mulți oameni nu și-au îndeplinit nici măcar jumăatet din lucrurile pe care le-au visat. Ei mor știind că acest lucru se întâmplă din cauza deciziilor pe care le-au luat în timpul vieții.”, scrie Bronnie Ware pe blogul său.

Problema cu moartea este că oamenii „pleacă ”  cu o listă de regrete! S-a făcut liniște. Mi s-a făcut pielea găină. Suntem suma deciziilor noastre. Murim cu regrete pentru că ne este frică uneori să riscăm. De aceea trăiesc cu mintea în viitor. Vreau să cred că am să apuc să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus.  Partea proastă este că mie îmi vin idei, mai mereu. Mai țineți minte filmul – The Bucket List? Decât să regreți ce n-ai făcut, mai bine fă-o și gata!

Vă provoc să vă faceți o listă cu lucruri pe care vreți să le faceți. Este esențial să trăiți, înainte să ne spunem „la revedere”. Luv, Em!

foto: seanmalyon.co.uk

regreți ce n-ai făcut - 50c608d4 ce6d 4a9d aec6 d67c01a0e0ad 150x150Citeste si: Cine suntem când nu ne vede NIMENI

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.