3 Reguli esenţiale pentru sănătatea UNGHIILOR

unghiilor - 14463628 961016114025382 658912250 n

3 Reguli esenţiale pentru sănătatea UNGHIILOR. După luni de zile în care ţi-ai făcut manichiura cu gel sau oja semipermanentă se văd efectele. La asta se adăugă schimbările bruşte de temperatură din ultima perioadă, iar unghiile nu par în formă ideală.

Nici aerul condiţionat folosit excesiv nu te-a ajutat pe timpul verii, oricât ai încercat să le menţii în cele mai strălucitoare nuanţe. Cuticulele sunt uscate, unghiile parcă cresc mai greu şi de parcă nu ar fi fost suficient – se şi exfoliază.

Din fericire, există nişte trucuri pe care le poţi aplica pentru sănătatea unghiilor tale şi poți să dai un sens invers deteriorărilor vizibile.

Ţine cont de 3 reguli simple:

  • Îndepărtează corect! Specialiştii recomandă îndepărtarea corespunzătoare atunci când încerci să dai jos gelul sau acrilul. Un interval de 15 minute în care unghia să fie înmuiată în acetona este necesară pentru o curăţare corectă. Altfel, eşti tentată să îndepărtezi cu alte instrumente reziduurile, astfel atentezi la sănătatea unghiilor.
  • Îngrijeşte! A doua regulă implica un ritual zilnic şi o atenţie sporită de câteva minute. Ne aşteptăm ca manichiura să reziste o săptămână, dar e imposibil. Spălatul vaselor, curăţenia, aerul sunt factori care dăunează unghiilor! Specialiştii recomanda aplicarea unui ulei de cutile – de 3 ori pe zi. După două săptămâni, aspectul cuticulelor se va îmbunătăţi vizibil.

Foloseşte şi cremă de mâini în fiecare zi!

  • Ia o pauză! Dacă unghiile sunt extrem de deteriorate, permite-le să respire o perioadă. Şi lacul usucă unghiile. Încearcă să iei o pauză de cel puţin o săptămână pentru sănătatea smaltului unghiei şi pentru o creştere sănătoasă.

Apelează la un elixir de creştere cu antioxidanţi sau keratina.

În final, ca să păstrezi unghiile puternice între vizitele la salon, aplica un strat de acoperire top coat în fiecare zi.

Foto: tumblr.com

unghiilor - 2496ecf5 ff53 4b71 b771 5096de7103f2 150x150Citeste si: 12 lucruri pe care TREBUIE să le știi când CUMPERI un RUJ

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.