Vrei să ai o relație de durată? Nu îți mai critica partenerul!

relație - sfatulparintilor ro   cearta cuplu 99682200

Vrei să ai o relație de durată? Nu îți mai critica partenerul! De multe ori, după ce o poveste de iubire se termină, ne întrebăm, nedumeriți, ce s-a întâmplat, unde s-a greșit, cine a greșit, de ce nu a mers ceea ce părea să fie o relație care să dureze pentru totdeauna.

Studiile recente confirmă faptul că o relație poate fi distrusă de criticile repetate aduse de partener. Fiţi mai puţin critici la adresa partenerului de viaţă! Dar conştienţi şi previzibili în raport cu acesta! Aşa sună una dintre recomandările psihologilor axaţi pe terapia de cuplu. Educaţia relaţională face parte din prevenţia unui fenomen social care ia amploare – divorţul.
Grija pentru propria persoană, pentru partener, pentru relaţie sunt cele trei direcţii la care se rezumă managementul unui cuplu.

Citește și: 10 obiceiuri comune în cuplurile fericite!

Bogdana Bursuc, psiholog: „E o strategie foarte greşită ca eu, în relaţie, concentrez pe celălalt şi uit complet de mine, atunci în relaţie e vorba doar despre celălalt şi el începe se simtă singur. Iar pe de altă parte e o strategie greşită am grijă doar de mine. Apare atitudinea critică fără de celălalt.”
Perspectiva mea e bună! Cum zic eu e bine! gândiţi astfel înseamnă corectaţi partenerul permanent. şi cum în acea relaţie e vorba doar despre o singurăpersoană şi standardele acesteia. Ce omoară de fapt o relaţie este critica. Asta este principal. Cu cât sunt mai critic cu partenerul sau cu mine însămi, cu cât vreau -l schimb mai mult pe partener, cu atât pun relaţia la un mai mare risc.”

Sursă foto: rtv.net

Citește continuarea pe știrileprotv.ro

relație - somn 150x150Citeste si: Nu dormi suficient? Îți pui sănătatea în pericol!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.