Reporter si Blogger European. Participa si tu la concurs!

- 07092015 reporter si blogger european   copy1

Am dat peste initiativa celor de la Reprezentanța Comisiei Europene in Romania pe site-ul lui Chinezu si mi-a placut mult. Asadar, daca sunteti interesati, dragi jurnalisti si bloggeri aveti ocazia sa va inscrieti la concurs. Unul dintre regrtele mele in calitate de jurnalist este ca nu am apucat sa merg mai des si sa inteleg cum functioneaza (in fiecare zi) Parlamentul European. Pret de opt ani am functionat ca jurnalist/ reporter in Parlamentul Romaniei.  Aproape ca ajunsesem sa ii spun  Casei Poporului …”acasa”. Mi-ar fi placut sa traiesc si experienta europeana sau chiar sa lucrez acolo. Cu siguranta mi-ar fi deschis si mai mult viziunea despre cum ar trebui sa fim noi,  ca tara.   Imi doresc foarte tare pentru Romania  ca noi toti sa putem sa traim cu adevarat european, sa fim motivati, perseverenti, sa nu fim doar superficiali, baieti destepti sau „mafioti”,  sa intelegem mecanismele care duc la evolutie si civilizatie si sa nu ne mai zbatem in mocirla damboviteana. Imi doresc sa avem institutii care sa se deschida din punct de vedere al comunicarii, institutii care sa nu mai fie bantuite de oameni ai sistemului( vechi sau nou) si de strategii de management invechite.  Apreciez  efortul pe care il face Reprezentanța Comisiei Europene in Romania si sper sa ii vedem in fiecare zi …mai activi! Cineva trebuie sa fie locomotiva!

- 07092015 reporter si blogger european   copy

Dar sa va spun despre concurs.  Reprezentanța Comisiei Europene in Romania își propune să-i încurajeze pe jurnaliști și bloggeri să se specializeze în analiza informațiilor care provin de la instituțiile europene și a subiectelor europene în general și, ca urmare, lansează concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 30 octombrie 2015, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 30 octombrie 2015, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante). Fiecare concurent trebuie să trimită minimum trei materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului (vezi mai jos categoriile și criteriile de evaluare pentru fiecare în parte). Concurenții pot participa la o singură categorie (dintre primele 7).

Jurnaliștii și bloggeri pot participa, de asemenea, într-o categorie specială a concursului: „Social media admin”. Concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 septembrie și 10 noiembrie, în care să administreze conturile de facebook și twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Condițiile de înscriere și criteriile de evaluare pentru această categorie sunt detaliate mai jos. Orice concurent care participă la una dintre primele 7 categorii poate participa și la categoria specială, având astfel ocazia să câștige două premii.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Vezi mai multe detalii aici:  Reprezentanța Comisiei Europene in Romania

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.