Respirația urât mirositoare – cauze și tratament!

respirația urât mirositoare - respiratie

Articol scris de Iasmina Istodor. Respirația urât mirositoare – cauze și tratament! Sunt multe cauze ale respirației urât mirositoare, aceasta poate fi cauzată de probleme orale sau  medicale. În cele mai multe cazuri respirația urât mirositoare provine dintr-o sursă orală.

De exemplu, cariile sau afecțiunile gingivale pot duce la o respirație urât mirositoare, sau  proteze dentare neigienizate care nu se mai închid etanș și lasă loc alimentelor să se depună în acel spațiu, iar aceste în scurt timp fermentează și provoacă un miros neplăcut.

Discutați cu medicul dentist dacă aveți astfel de problem legate de respirația urât mirositoare. Acesta vă poate ajuta să indentificați cauza, iar dacă este din cauza unei probleme orale , să dezvolte un plan de tratament pentru a ajuta la eliminarea acesteia.

Citește și: Care este secretul dinților frumoși și sănătoși?

În primul rând trebuie înlăturată problema rămânerii alimentrelor printre dinți –aceasta se rezolvă utilizând ață dentară și apoi prin spălatul pe dinți. Să nu uitați că alimentele se pot depune de asemenea pe limbă și în jurul gingiilor determinând un miros neplăcut.

Aceasta mai poate fi cauzată de gură uscată (cunoscut sub numele de xerostomie), care apare atunci când scade cantitatea de salivă, deoarece saliva are rolul de curățate a gurii. Xerostomia este cauzată de diferite medicamente, respirația orală(pe gură), sau problem ale glandei salivare. – pentru această problemă medicul stomatolog vă poate prescrie salivă artificială sau utilizarea bomboanelor fără zahăr și crestera consumului de lichide.

Respirația urât mirositoare poate fi de asemenea de cauza medicală de exemplu: infecțiile tractului respirator, sinuzită cronică, bronsită cronică, diabet, tulburări gastro-intestinale și hepatice sau renale. În cazul în care medicul dentist stabilește că gura dumneavoastră este sănătoasă, vi se poate face trimitere la un medic specialist pentru a determina cauza respirației urât mirositoare.

Nu uitați că este bine ca o dată la șase luni cel puțin să mergeți la medicul stomatolog  pentru control și  igienizare profesională!

Sursă foto: observator.tv

respirația urât mirositoare - woman 1030872 640 1 150x150Citeste si: Băuturile acidulate și dinții

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.