
Rețeta zilei – mucenicii muntenești! În Biserica Ortodoxă sunt cinstiți azi Sfinții 40 de mucenici din Sevastia. Este ziua când se prepară faimoșii mucenici. Dacă despre cei din Moldova am vorbit într-o rețetă de zilele trecute, azi vă oferim varianta lor din Muntenia:
Ingrediente
Pentru mucenici
500 g făină
250 ml apă
1 praf sare
Pentru zeama aromată
4 litri apă
300 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
1 linguriță esență de rom
coaja unei lămâi
nucă măcinată
pudră de scorțișoară
Citește și: Rețetă mucenici moldovenești
Mod preparare
Amesteci toate ingredientele pentru mucenici și frămânți un aluat tare. Întinzi o foaie de grosime potrivită. Decupezi mucenicii, cu ajutorul unei forme speciale, și-i dai la copt 10 minute, până se usucă aluatul. Pui apa pe foc, cu puțină sare. Când dă în clocot, micșorezi focul, pui mucenicii, zahărul și zahărul vanilat. Îi ții până când se înmoaie, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi. La final, pui esența, coaja de lămâie. La servire, adaugi scorțișoară și nucă, după gust.
Sursă foto: libertatea.ro
Sursă rețetă: clickpoftăbună.ro
Citeste si: Rețeta zilei – creveși cu mango și avocado
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect