Rețeta zilei – metode naturale pentru vopsit ouăle de Paște

ouă - ouavopsite

Rețeta zilei – metode naturale pentru vopsit ouăle de Paște Astăzi este Joia Mare, ziua în care, conform tradiției, gospodinele vopsesc ouăle de Paște. deși în comerț există fel și fel de produse care îți promit că vei rezolva cu această problemă în câteva minune, alternativele naturale sunt întotdeauna mai de dorit și deloc greu de realizat. Iată cum putem vopsi ouăle folosindu-ne de ceea ce natura ne oferă.

1. Ouă vopsite cu foi de ceapă

Ingrediente:

10 ouă
cojile de la 5-6 cepe
2 linguri oţet
ulei pentru uns

Citește și: Rețeta zilei – Pască fără aluat

Mod de preparare
Alegem ouă mai albe. Le degresăm cu detergent de vase şi apoi le clătim bine cu apă. Curăţăm cojile de ceapă. Punem ouăle într-un vas, punem peste ele cojile de ceapă, oţetul, şi completăm cu apă cât să le acopere. Le punem pe foc şi după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de minut. Oprim focul şi le mai lăsăm în apă aproximativ jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm cojile de pe ele şi le lăsăm să se zvânte. Îmbibam o bucată curată de pânză în ulei şi ungem ouăle pentru a le conferi luciu.

2. Ouă vopsite cu frunze de nuc

Ingrediente:

10 ouă
10-12 crenguţe frunze de nuc
2 linguri oţet
ulei pentru uns

Mod de preparare
Alegem ouă pe cât mai posibil albe, fiindcă va fi mai frumoasă culoarea. Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei fiindcă altfel vor crăpa la fiert. Degresăm ouăle cu detergent de vase apoi le clătim bine cu apă. Rupem crenguțele cu frunze de nuc. Punem ouăle într-un vas, adăugăm frunzuliţele de nuc rupte de pe crenguţe, oţetul şi completăm cu apă cât să le acopere. Punem pe foc şi după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de minut. Oprim focul şi le lăsăm în apă încă jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm frunzuliţele şi le lăsăm să se zvânte. Cu o bucată curată de pânză ungem ouăle cu puţin ulei pentru a le conferi luciu.

Sursă rețetă și foto: caietulcurețete.com

ouă - mielcusos 150x150Citește și: Rețeta zilei – Friptură de miel cu vin și mentă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.