Rețeta zilei – cel mai bun suc de roșii din lume!

rețeta - sucderosii

Rețeta zilei – cel mai bun suc de roșii din lume! Te-ai săturat de tradiționalul ketchup și vrei să dai pastelor tale, dar și altor preparate, un gust inegalabil? Atunci încearcă acest sos de roșii incredibil și îți vei da gata invitații la masă!

Ingrediente:

  • 800 g. de roșii
  • 8 căței de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • Unt – 2 linguri
  • Sare
  • Piper
  • Anșoa – 50 g.
  • Ardei roșu usturat – 1 linguriță
  • Paste de tomate – 110 g.
  • Vin roșu – 120 ml.
  • Apă – 240 ml.
  • Spaghete – 450 g
  • Parmezan

Citește și: Rețeta zilei – salată de vară pentru zile caniculare!

Mod preparare:

Adăugați roșiile într-un castron adânc și mare. Cu mâinile, zdrobiți roșiile până când nu mai rămân bucăți mari, ci totul devine un piure. Zdrobiți cățeii de usturoi și tăiați bine. Se încălzește uleiul de măsline și untul într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se asezonează cu sare și piper. Amestecăm ocazional, pana când ceapa este moale, dar nu rumenită, aproximativ 10 minute.

Adăugați hamsiile și uleiul în care sunt ambalate. Gătiți, amestecând ocazional, până când se dizolvă în ulei, aproximativ 2 minute. Se adaugă fulgii de ardei roșii și se amestecă pentru a se combina. Adăugați pasta de tomate și gătiți până când devine o culoare întunecată, de culoare roșu-cărămidă, aproximativ 4 minute (acest lucru caramelizează zaharurile din roșii, ceea ce va da o aromă foarte bună.

Adăugați vinul și gătiți-l timp de aproximativ 1 minut, doar pentru a arde alcoolul. Adăugați roșiile și amestecați totul împreună. Se adaugă apă și se aduce la fierbere.
Reduceți căldura la medie-scăzută și gatiți sosul timp de 1½-2 ore la o temperatură foarte scăzută; ar trebui să fie doar câteva bule aici și acolo. Dacă temperatura medie este prea mare, reduceți căldura la scăzută. Se amestecă la fiecare 30 de minute.

Rulați în jur de 2 cesti de sos: Asta este ceea ce se numește „sosul în plus”. Îl veți servi alături de paste sau îl veți îngheța mai târziu. Dacă vreți să testați sosul deja, fierbeți pastele, apoi într-un vas mare amestecați-le cu sosul de roșii și radeți parmezan deasupra! Poftă bună!

Sursă foto & video: Tasty.co

rețeta - pizzafructe 90x90Citeste si: Rețeta zilei – pizza din fructe, desertul de weekend!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.