Rețeta zilei – somon cu miere și pastă miso!

rețeta - ginger miso glazed salmon 1760

Rețeta zilei – somon cu miere și pastă miso! Rețeta de azi este ideală pentru o cină ușoară, care să te ducă cu gândul în fascinanta Japonie. Deloc greu de preparat și extem de delicioasă.

Ingrediente: 

  • Pastă miso, 2 linguri.
  • Miere, 2 linguri.
  • Oțet de orez, o lingură.
  • Usturoi, tocat, 1 lingură.
  • Ghimbir, 1 linguriță.
  • File de somon (2 bucăți), aproximativ 85 g.
  • Sparanghel, zdrobit
  • Bok Choy (varză chinezească) – 1 bucată, tăiată pe jumătate.
  • Ulei de măsline
  • Orez brun (pentru garnitură)
  • Semințe de susan

Citește și: Rețeta zilei – cel mai bun suc de roșii din lume!

Mod preparare: 

Într-un vas mic amestecăm pasta miso, mierea, oțetul, usturoiul, ghimbirul și piperul, până când se omogenizează. File-ul de somon este pus pe o tavă de copt, și uns din abundență cu sosul obținut mai sus. Pe de o parte și alta a tăvii așezăm sparanghelul și varza, pe care le ungem bine cu ulei, sare și piper după gust.

Lăsăm la cuptor vreme de 10 – 12 minute, la 200 de grade Celsius, iar apoi pune pe farfurii, în funcție de porții, somonul, sparanghelul, varza, asezonând cu orez brun dar și cu semințe de susan. Poftă bună!

Sursă foto & rețetă: Tasty.co

rețeta - puiparmezan 90x90Citeste si: Rețeta zilei – piept de pui umplut cu parmezan!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.