Rețeta zilei – Supă bulgărească

rețeta - supabulgareasca

Rețeta zilei – Supă bulgărească Pentru că Bulgaria este una din destinațiile preferate ale românilor cu orice ocazie de vacanță, astăzi vă propunem o rețetă tradițională de la sud de Dunăre. Un deliciu al bucătăriei bulgărești.

Ingrediente:

un castravete de mărime medie spre mare, o legătură de mărar, doi căţei de usturoi, 400 g iaurt, 50 g nuci, două linguri de ulei de măsline, 100 ml de lapte, 1/2 linguriţă de sare, sucul de la o lămâie

Citește și: Rețeta zilei – foietaj cu umplutură de miel și ciuperci!

Mod de preparare:

Se toacă mărunt castravetele, legătura de mărar şi nucile. Se pun într-un bol, apoi se pisează usturoiul, se pune în bol şi se adaugă sarea şi iaurtul. Se amestecă bine. Se pune uleiul de măsline, laptele, sucul de lămâie şi se omogenizează. Se ţine supa la frigider o jumătate de oră înainte de a fi servită. Este recomandat să se păstreze câteva bucăţi de castravete şi de nucă, pentru a fi presărate peste supă, înainte de servire.

Sursă foto și rețetă: jurnalul.ro

rețeta - cartofirozmarin 150x150Citește și: Rețeta zilei – Cartofi cu rozmarin și legume deshidratate

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.