
Rețeta zilei – supă ramen pentru vegetarieni. Când spui Ramen, spui simbolul culinar al Japoniei, țară unde peste 20.000 de restaurante servesc, azi, numai acest fel de mâncare. Pentru mulți dintre noi, termenul de ramen este legat și de un film ce a adus în prim plan proprietățile magice ale supei ce a ajutat Japonia să treacă peste urmele celui de al Doilea Război Mondial, ”Ramen Girl”. Iată cum se poate prepara o supă ramen fără carne în ea:
Ingrediente:
Ulei – 1 linguriță
Ulei de susan – 1 linguriță
Ghimbir – 1 linguriță
Usturoi – 6 căței
Ceapă
Zeamă de ciorbă
Ciuperci Shiitake – 1 cană
Sos de soia – 1 linguriță
Pasă miso 0 1 linguriță
Tăiței ramen
Mod preparare:
Într-o tigaie punem uleiul, ghimbirul, usturoiul și ceapa și le călim. Adăugăm apoi 6 căni de zeamă de ciorbă peste ele, o cană de apă, o cană de ciuperci Shiitake, sosul de soia, amestecăm și lăsăm la fiert până la 3 ore. La final adăugăm și o linguriță de pastă miso, mirodenie specifică Japoniei.
Într-o castron punem supa astfel rezultată, adăugăm apoi tăițeii ramen, o frunză de varză chinezească, ardei roșu, pătrunjel,kimchi (murături tradiționale asiatice), un ou fiert moale, nori (alge marine presate și uscate). Se servește cald. Ingredientele folosite la supa ramen pot varia de la gust la gust, se pot folosi inclusiv morcovi, ridiche, ceapă, spanac sau porumb.
Sursă foto: justonecookbook.com
Citește și: Rețeta zilei – spune adio caniculei cu fresh de mango!
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect