Revelion 2018 – tradiții legate de Anul Nou!

revelion - anul nou 1024x677

Revelion 2018 – tradiții legate de Anul Nou! Fiecare loc din lume are propriile sale tradiții cu care alege să întâmpine prima zi a noului an. Toate însă, indiferent de loc și mod de manifestare, au ceva în comun și anume bucuria unui nou început, a unei noi șanse de a face lucrurile mai bine. La mulți ani, 2018!

În Anglia şi Scoţia oamenii sărbătoresc trecerea într-un nou an cu multă voie bună, muzică, dansuri tradiţionale, dar şi cu multă grijă faţă de oaspeţii pe care-i au la masa de Revelion. Scoţienii, de exemplu, cântă tradiţionalul „Auld Lang Syne” în timp ce dansează în horă.

Austriecii îmbină perfect muzica, tradiţiile şi arta culinară în noaptea de Revelion. Toată lumea ştie celebrul „Bal Imperial” de Anul Nou când la miezul nopţii orchestra cântă opera „Dunărea Albastră” a lui Strauss. Bărbaţii vor fi întotdeauna îmbrăcaţi în costume negre, iar femeile în rochii albe.

Citește și: Nu știi cum să te îmbraci de Revelion? Iată 10 sfaturi!

Şi pentru nemţi jocul cu plumbul topit constituie o tradiţie care-ţi prezice norocul sau ghinionul în noul an. De exemplu, dacă plumbul se va întări în formă de inimă, atunci cu siguranţă în acel an te căsătoreşti, în schimb, dacă ia forma unei cruci, atunci anul nou va veni cu greutăţi, posibil chiar cu moarte în familie.

Pentru greci prima zi din an este legată direct de sărbătoarea Sfântului Vasile. Cu acest prilej se prepară o prăjitură specială, „vasilopita”,  în care se ascunde o monedă. Aceasta se taie în felii, iar cel care găseşte moneda în felia sa va avea un an nou plin de noroc. Prima felie de „vasilopita” este destinată Mântuitorului Iisus Hristos sau Sfântului Vasile cel Mare, apoi fiecare primeşte câteo felie în ordinea vârstei.

Spaniolii aleg să petreacă trecerea dintre ani în compania celor dragi, plini de voie bună şi distracţie. De cele mai multe ori, la ora 12.00 ies în pieţe pentru a asculta gongul care vesteşte începutul unui nou an calendaristic. Cele 12 bătăi ale gongului sunt însoţite de un obicei răspândit în toată Spania: fiecare persoană mănâncă 12 boabe de strugure, câte una la fiecare bătaie. Se spune că cele 12 boabe de strugure îi vor aduce noroc celui care le-a mâncat la cumpăna dintre ani.

Sursă foto: Pinterest

Continuare știre pe Adevărul.ro

revelion - kiss 1104643 960 720 300x169Citește și: Horoscop special – cu ce zodie treci Revelionul cu un sărut pasional

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.