Rezultate finale alegeri parlamentare 2016 – repartizare mandate

mandate - harta sen 63068400

Rezultate finale alegeri parlamentare 2016 – repartizare mandate. BEC a dat astăzi publicității rezultatele finale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, rezultate care consfințesc victoria PSD.

PSD a obţinut 221 mandate de senator şi deputat, iar PNL, 99 mandate. Social-democraţii ar mai fi avut nevoie de 12 mandate pentru a deţine pe cont propriu majoritatea în viitorul Parlament. Uniunea Salvaţi România a strâns aproape 630.000 de voturi, ceea ce se traduce în 43 de mandate de parlamentar. Viitorul Legislativ este format din şase partide, alte câteva zeci de formaţiuni nereuşind să depăşească pragul electoral în alegerile de duminică.

PSD a obţinut 154 de mandate de deputat şi 67 de mandate de senator, potrivit rezultatelor finale comunicate de BEC.

PNL a obţinut 69 de mandate de deputat şi 30 de mandate de senator, în timp ce USR a reuşit să câştige 30 de mandate de deputat şi 13 mandate de senator.

ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a obţinut 20 de mandate de deputat şi 9 mandate de senator.

În fine, PMP a luat 18 mandate de deputat şi 8 de senator.

UDMR a câştigat 21 de mandate de deputat şi 9 de senator.

Cum minorităţile, altele decât minoritatea maghiară, au câştigat 17 mandate (iniţial era vorba de 16, după care s-a ajuns, în urmă unei contestaţii, la 17), viitorul Parlament va avea 465 de membri. Rezultă că 50% plus unu înseamnă 233 de voturi. PSD are această majoritate doar în colaborare cu ALDE.

mandate - iohannis 1 150x150Citeste si: Klaus Iohannis: „Nu renunț la criteriile de integritate pentru viitorul premier!„

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.