6 sfaturi de la Richard Branson pentru tinerii antreprenori

Richard Branson - spaceship two branson 4668x3378 1024x741

6 sfaturi de la Richard Branson pentru tinerii antreprenori. Într-un articol publicat în Trinidad Guardian, Richard Branson a avut de împărtășit câteva sfaturi pentru tinerii antreprenori: “Există o singură modalitate de ați începe cariera, iar aceasta este să vă deschideți propria afacere. Dacă simțiți că începeți  să aveți ezitări, amintiți-vă de acest motto: Nu mai stați pe gânduri și apucați-vă de treabă!”

Acestea sunt 6 sfaturi simple pe care Branson le consideră extrem de importante pentru persoanele aflate la început de drum în domeniul afacerilor:

 1. Gândiți-vă la ceea ce vă motivează pe dumneavoastră

În momentul în care luați în considerare ideile pe care ați dori să le puneți în practică și să le transformați într-o afacere, gândiți-vă la subiectele și problemele care vă fascinează în mod deosebit. Există o anumită industrie pe care o iubiți? Aveți un talent ieșit din comun? O cauză pe care doriți să o susțineți în totalitate? Nu începeți o afacere doar pentru a obține profit; dacă nu credeți cu adevărat în ideile dumneavoastră, cu siguranță nu veți face tot posibilul pentru a le duce la bun sfârșit.

Citeste si: 8 sfaturi pentru un management al timpului mai eficient

    2. Totul trebuie să înceapă la nivel local

Acum că v-ați decis asupra zonei în care vă veți concentra atenția, uitați-vă în jurul dumneavoastră. Ce îi lipsește pieței? Ce produse sau servicii pe care le folosiți dumneavoastră sau prietenii voștri sunt mediocre și ar putea fi îmbunătățite considerabil? Gândiți-vă care ar fi cele mai bune modalități prin care vă puteți ajuta vecinii, cartierul sau chiar orașul în care locuiți. Pornind de aici, într-o zi vă veți putea extinde către piețe mult mai mari.  

Citeste: Tu cum îți urmărești obiectivele?

    3. Puneți lucrurile în mișcare

În timp ce lucrați la produsul sau serviciul pe care doriți să îl oferiți publicului, trebuie să aveți în vedere faptul că scopul final trebuie să fie îmbunătățirea vieții oamenilor. Cu puțin noroc, după ce ați realizat aceste lucruri, vă veți alege într-un final și cu un profit binemeritat.

   4. Ascultați sfaturile productive, nu descurajările oamenilor pesimiști

Când sunteți la început de drum, ar trebui să cereți sfatul oamenilor cu experiență din domeniul în care doriți să faceți parte, și de asemenea și părinților. Dar aveți grijă să nu confundați comentariile descurajante cu sfaturile bune. Mulți oameni vă vor spune de ce ideea dumneavoastră nu o să funcționeze sau că au mai încerca și multe alte persoane să o pună în practică. Când eu am pornit la drum, am pierdut șirul oamenilor ce mi-au spus că nu voi reuși.  

    5. Rămâneți concentrat – și motivat

Este important să aveți vise mari, dar, în primul an, trebuie să vă concentrați exclusiv asupra supraviețuirii și consolidării companiei dumneavoastră. Adoptați o mentalitate pragmatică și împărțiți-vă obiectivele în unele zilnice, săptămânale, lunare, trimestriale și anuale. Notați-le și apoi realizați-le. Veți fi uimit câtă satisfacție vă va aduce acest lucru.

Citeste continuarea pe : Doru Dima

Richard Branson - o FEAR facebook 150x150Citeste si: NU mai căuta bărbatul PERFECT!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.