România e bolnavă!

românia - DSC 9796 1024x681

România e bolnavă! În limbajul nostru cotidian, mai ales după ce am trăit dezamăgiri peste dezamăgiri, au intrat mai multe expresii. Câteva dintre ele sună cam aşa – „Sănătoşi să fim, că boală vine sigur!„, „Ferească Dumnezeu să te îmbolnăveşti!„, „Nu ne lasă pe noi Dumnezeu!

Am cugetat puţin şi am realizat că atunci când nu mai avem încredere în oamenii care trebuie să ne asigure sănătatea, ne uităm în sus…privim Cerul şi mai spunem o rugăciune. Mi se pare cea mai tristă concluzie, azi… de  Ziua Noastră  Națională! Ce poate să fie mai trist și mai nedrept pentru un om, decât să simtă că țara lui, neamul lui, e gata să-l sacrifice pentru o pungă de galbeni.

Mi-e dor de România frumoasă, cea care mă făcea să spun că nu voi pleca vreodată!

Mă întorc la sănătate și mă întreb: De ce plătim asigurări de sănătate dacă descoperim că, în fond, tot Dumnezeu ne rezolva problema? Va vând un pont, puteţi să respiraţi mai uşor, plouă cu spitale noi în programele electorale! Zici  că suntem la 6 din 49 când e vorba de construcţia de spitale noi.

Daca nu promiți mai mult de 8 spitale noi…nici n-are sens să candidezi! Să spunem lucrurilor pe șleau, o să le vedem la Paștele Cailor, deci mai avem ceva de așteptat! Sau poate cândva, unu ministru va tăia panglica triumfalist pentru o prima instituție medicală. Ce imagine, ce perspectivă, ce viitor! Sper doar să fie și funcțional!

Nu v-ar fi rușine …să vă fie obrazului!

Citeste si: România, țara unde viața e o șpagă. Sau șpaga e viață?

Cred că ziua de 1 decembrie  trebuie să înceapă printr-o mare spovedanie naţională, pe bază de ser al adevărului! Ia sa văd… cine se încumetă? Despre Romania se pot spune multe, dar depinde pe cine asculți!

Să mai zic ceva de educaţie? Să mai zic de cât de jos e discursul vostru, al candidaţilor voştri şi al unei bune bucăţi din ţară? Fără sănătate şi educaţie, românii ajung acolo unde îşi doresc politicienii – la întins mâna! Asta îi ajută pe politicieni, căci e mai simplu să manipulezi decât să convingi. De ziua Națională îmi doresc să nu ajungem vreodată dependenţi  de sistem. E primul pas spre moartea noastră,  ca individ!

Ca om independent care încă mai simte, v-aş ruga să ne scutiţi, să lăsaţi orgoliile şi să faceţi ceva pentru români. Şi zic așa, nu mai faceţi încă o camera barică unde să ne îndreptăm năsucurile?! Ce nevoie să fie de ea pentru cei care au probleme reale!

Dacă totuşi va mai trece prin cap să mai îngropaţi sistemul şi mai mult, luaţi va rog ceva calmant de plante, poate va trece emoția!  Oameni buni, România e bolnavă! O doare tare, o doare sufletul şi ar vrea, în loc să mai promiteți vreo enormitate, măcar să o respectați. Așa nu o să o mai doară în suflet. Acolo ştie că n-are leac!

PS: Sper să nu vă bateți joc și de evenimentele zilei! Suntem sătui de huiduieli care nu duc nicăieri…

Foto: Ioana Chirita

românia - transhumanta 150x150Citeste si: Timpul nu se învechește niciodată

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.