România, adio vize pentru Canada!

Canada - vize canada 74082700

România, adio vize pentru Canada! După mai multe runde de negocieri, de întreruperi ale discuțiilor și de blocaje ce nu păreau a fi depășite, de astăzi este oficial: Acordul de liber schimb între Uniunea Europeană și Canada (CETA) a fost aprobat, urmând să intre în vigoare în câteva luni.

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, 408 europarlamentari au votat pentru şi 254 împotriva CETA.
Acordul, negociat timp de şase ani şi încheiat după zile de agonie din cauza opoziţiei unei regiuni din Belgia, aduce eliminarea unui număr semnificativ de taxe vamale şibariere non-tarifare.
Pentru România însă, are şi o semnificaţie politică majoră: cetăţenii români vor putea călători în Canada fără vize.
Cetăţenii români şi bulgari vor putea circulă fără vize în Canada, începând cu 1 decembrie 2017, urmare a semnării Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) dintre UE şi Canada, o prima etapă a liberaliazii regimului de vize urmând aibă loc de la 1 mai 2017.

În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care călătorescîn această ţară. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viza canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian temporary resident visa) sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (valid US non-imigrant visa), vor putea viziteze sau tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză. 

Sursă foto: româniatv.net

Citește continuarea pe  știrileprotv.ro

Canada - ivanka trump 150x150

„A great discussion with two world leaders about the importance of women having a seat at the table!” Picture: Ivanka Trump/Instagram

Citeste si: Imaginea zilei: Ivanka Trump în Biroul Oval

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.