România creativă e în Piața Victoriei!

România - 16473605 1519644428060538 7516476273379260642 n

Articol scris de Ionuț Iancu. România creativă e în Piața Victoriei! De mai bine de o săptămână, zeci de mii de români protestează în stradă, în București și în marile orașe.

Numărul lor a crescut de la zi la zi, ajungând la cifre record și pe care nu le mai credea nimeni posibile într-o Românie adormită în al ei dolce far niente de mai bine de 27 de ani. Deși multă lume încearcă să eticheteze oamenii prezenți la aceste proteste, realitatea este că acolo, în Piața Victoriei, avem de-a face cu fiecare categorie socială de la noi: de la tinerii corporatiști până la pensionari, de la mame ce își aduc și copiii la manifestații, până la artiști cunoscuți care s-au solidarizat cu cei din stradă.

Dar, dincolo de aceste categorii de oameni, de un lucru putem fi siguri: în fiecare oraș, în fiecare stradă ocupată seară de seară vom găsi cei mai creativi, inventivi și amuzanți oameni. Oameni care, deși luptă pentru niște lucruri extrem de serioase și care le afectează viitorul, nu o fac cu încrâncenare, ci o fac zâmbind, amuzați, fericiți de faptul că au ocazia să fie din nou un popor unit.

România creativă se manifestă din plin zilele acestea. Este, dacă putem păstra termenul de comparație, varianta nouă a ceea ce făceau românii înainte de 1989, când, se spune, bancurile au fost cele care au pus umărul la dărâmarea regimului Ceaușescu. Acum, tinerii de azi, România creativă, tânără și frumoasă, nu vrea să dărâme, ci să construiască. Nu vrea decât să fie respectată, să i se respecte inteligența, să nu îi fie furată demnitatea.

Daca va reuși sau nu este greu de spus, dar în mod sigur, tot ceea ce a creat Piața Victoriei în această perioadă va rămâne un reper greu de uitat de manualele de istorie. Dar și de cele de publicitate.

Surse foto: Cetin.ro, Facebook

România - luminipiatavictoriei 150x150Citeste si: Imaginea zilei: Piața Victoriei – veniți de luați lumină!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.