România iese iar România iese iar în stradă pentru Colectiv!

colectiv - colectivproteste

România iese iar în stradă pentru Colectiv! Anul trecut, în zilele imediat următoare tragediei de la Colectiv, zeci de mii de români ieșeau în stradă. La început doar pentru a comemora victimele tragediei, apoi totul s-a transformat într-un strigăt de furie ce a măturat clasa politică de la noi.

Rând pe rând, au demisionat Gabriel Oprea, Victor Ponta, Cristian Popescu Piedone și întreg guvernul României. Strada s-a liniștit doar după ce au existat discuții inclusiv cu președintele Iohannis prin care s-a promis o reformă clară a societății. Dacă a venit sau nu această schimbare mult așteptată, e de discutat.

Mâine, la fix un an de la tragedia de la Colectiv, România iese din nou în stradă. De data aceasta într-un marș tăcut, într-un drum al durerii, dorului și tristeții, pe traseul Piața Universității – fosta fabrică Pionierul, unde era sediul Colectiv. Într-un eveniment organizat pe Facebook, și care va începe la ora 13, și-au anunțat prezența sigură câteva mii de oameni.

Tragedia de la Colectiv a avut loc în noptea de 30 – 31 octombrie 2015, când, în jurul orelor 22.30 a izbucnit un incendiu declanșat de la un foc de artificii pornit în incinta unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity. Bilanțul tragediei a fost de 64 de morți și 186 de răniți, transformând această dramă în cel mai grav eveniment ce a avut loc la noi după 1989.

Sursă foto: obiectiv.info

colectiv - emmacolectiv 150x150Citeste si: Colectiv – emisiunea pe care nu am să o uit niciodată!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.